Stichting Houtense Hodoniemen

Onderzoekt straatnamen, boerderijen, onroerend goed en adellijke families in Houten en omgeving

Copyright van Stichting Houtense Hodoniemen


Copyright © Houtensehodoniemen.nl

Alle auteursrechten ten aanzien van deze pagina’s worden uitdrukkelijk voorbehouden. Niets van deze pagina’s mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de rechthebbenden.

Mocht je iets van een tekst of afbeelding willen gebruiken.

Gebruik dan het mailformulier om het ons te vragen.

Dan kunnen wij kijken wat we voor je kunnen betekenen.

     

Voorwaarden gebruik foto en tekst andere bronnen


A.   Stichting Houtense Hodoniemen (SHH) gebruikt met regelmaat teksten of citaten uit andere bronnen. Bij het gebruik van deze bronnen wordt er altijd zorg voor gedragen voor juiste bronvermelding. Gebruik van teksten op deze website wordt altijd voorafgegaan door schriftelijke toestemming bij de auteur van de tekst, website of boek aan-te-vragen. Na deze schriftelijk goedkeuring te hebben verkregen gaan wij pas over tot plaatsing van een tekst.

B.   Foto materiaal wat op deze website staat wordt met de meeste zorgvuldigheid geplaatst en voorzien van een goede bronvermelding. Het kan gebeuren dat onverhoopt een foto gebruikt wordt waardoor een persoon en/of organisatie zich in zijn gebruikersrecht aangetast voelt.

In de bijna alle gevallen gebruikt de stichting foto's uit openbare beeldbanken van archiefdiensten en/of van overheids- of culturele instellingen.

Onder de punten A. en B. geldt als persoon of organisatie niet tevreden is over de juiste weergave van een bron of het gebruik ervan. Of zij dan schriftelijk contact met ons op willen opnemen, om tot een goede oplossing te komen.

Wij werken mee, aan een passende oplossing.

  

Plagiaat Genealogie


Sinds 2018 is deze website in opbouw qua informatie van vooral adellijke en patriciaat familie's. 

De afgelopen jaren is het ondanks duidelijk aangeven over rechten en bronnen van vooral privé foto's van diverse familie's voorgekomen dat zogeheten (plagiaat) genealogen op de website bezig zijn geweest met screenshotten.

Nou is een kopie voor op je eigen harde schrijf in Nederlandse wetgeving geen enkel probleem. Het is echter wel een probleem als de zogeheten plagiaat genealoog een account heeft bij een groot Israëlisch, Amerikaans of Zuidoost Aziatisch genealogie bedrijf. Waar je prachtige stambomen op kan zetten en kan delen met je familie of vrienden. Een verdienmodel van deze bedrijven is dat ze die stambomen achter slot en grendel zetten. Dus dat je tegen een hoog bedrag die genealogie gegevens van vooral adellijke familie kan bekijken.

Enige tijd geleden heeft de stichting diverse van zulke plagiaat genealogische accounts gevonden van mensen die onze website gescreenshot hadden en deze gegevens achter zo'n betaalmodule hebben gezet. Dit betreurt de stichting ten zeerste. Want op onze website is het gewoon kosteloos te bekijken. Terwijl een andere niets vermoedende internet genealoog er wel voor betaald.

Het gaat ons niet om de rechten van foto's die hierbij worden 'buit' gemaakt. Dat zijn meestal foto's van meer dan 100 jaar oud. Maar gewoon het feit dat een persoon of instelling het ongewone fatsoen heeft hier (misschien zonder medeweten) gebruik van te maken.

Een zaak of klacht indienen bij zo'n grote genealogische reus is in deze wereld praktisch onuitvoerbaar. Omdat ze meestal in het buitenland zitten en zwaar betaalde telefoondiensten aanbieden als je ze wilt bereiken. Mits je dan ook nog een betaalde account bij zo'n bedrijf moet hebben. Pas dan kan je geholpen worden met je klacht. Dit staat haaks tegen hun eigen beleidsregels waarin vaak te lezen staat dat gekopieerde bronnen van andere websites niet zijn toestaan op hun eigen platform. Terwijl hier toch massaal misbruik van wordt gemaakt door eigen gebruikers die stambomen in elkaar zetten.

Het is maar de vraag als je als buitenstaander daarop een klacht wil indienen dat zo'n genealogisch bedrijf er ooit praktisch werk van zal maken. Op diverse grote landelijke genealogische websites en fora beklaagt de echt genealoog (die tenminste nog naar een echte fysieke archiefdienst gaat) zich er ook over. De 'echte' genealoog heeft een website die vervolgens door de plagiaat genealoog geplagieerd wordt en het materiaal hier te noemen 'familie foto's' op een internationaal betaalde genealogische website zet met bekijk- betaal- slot en grendel.

Hierbij wil de stichting ook oproepen om niet in zee te gaan met zulk zwaar betaalde genealogische website diensten.

Het is zonde van uw geld en bij ons op de website kunt u de informatie VRIJ en GRATIS bekijken.


   

E-mailen
Info