Stichting Houtense Hodoniemen

Onderzoekt straatnamen, boerderijen, onroerend goed en adellijke families in Houten en omgeving

Andere Erfgoedinstellingen

Kaart van de provincie Utrecht voor wandelaars, fietsers en automobilisten met weergave van de hoofdwegen, polders, bossen en heide en de afstand in km. tussen verschillende knooppunten uit de periode 1925-1930. Bron: Het Utrechts Archief, catalogusnummer: 210084. Kaart van de provincie Utrecht voor wandelaars, fietsers en automobilisten met weergave van de hoofdwegen, polders, bossen en heide en de afstand in km. tussen verschillende knooppunten uit de periode 1925-1930. Bron: Het Utrechts Archief, catalogusnummer: 210084.Links naar andere erfgoedinstellingen, verenigingen of stichtingen die betrekking hebben op de historie van de provincie Utrecht/Kromme Rijngebied.


 

Links naar interessante websites

Archiefinstellingen

1.

Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU) te Wijk bij Duurstede

2.

Het Utrechts Archief (HUA) te Utrecht

3.

Regionaal Historisch Centrum (RHC) Rijnstreek en Lopikerwaard te Woerden

4.

Het Gelders Archief (HGA) te Arnhem

5.

Het Nationaal Archief (NA) te Den Haag ('s-Gravenhage)

  

Kaart van het gedeelte van de Nieuwe Hollandse Waterlinie tussen de Zuiderzee en de Lek met weergave van de inundatiegebieden en de verdedigingswerken in 1875. Bron: Het Utrechts Archief, catalogusnummer: 2093. Kaart van het gedeelte van de Nieuwe Hollandse Waterlinie tussen de Zuiderzee en de Lek met weergave van de inundatiegebieden en de verdedigingswerken in 1875. Bron: Het Utrechts Archief, catalogusnummer: 2093.Beeldbanken

    

Kaart van het gebied tussen de Zuiderzee, Amersfoort, Utrecht en de Vecht. Met weergave van dorpen, steden en kastelen, kloosters en verveningen uit 1525. Natekening uit 1917; origineel bij het Nationaal Archief, nr. VTH 2580; lit. M. Donkersloot-de Vrij, De Vechtstreek p.40-41. Bron: Het Utrechts Archief, catalogusnummer: 132. Kaart van het gebied tussen de Zuiderzee, Amersfoort, Utrecht en de Vecht. Met weergave van dorpen, steden en kastelen, kloosters en verveningen uit 1525. Natekening uit 1917; origineel bij het Nationaal Archief, nr. VTH 2580; lit. M. Donkersloot-de Vrij, De Vechtstreek p.40-41. Bron: Het Utrechts Archief, catalogusnummer: 132.


  

Krantenarchieven

     

Musea

    

Kaart van de baronie IJsselstein uit 1738. Vervaardiger door: D.W.C. Hattinga naar P.J. Adan. Bron: Het Utrechts Archief, catalogusnummer: 203. Kaart van de baronie IJsselstein uit 1738. Vervaardiger door: D.W.C. Hattinga naar P.J. Adan. Bron: Het Utrechts Archief, catalogusnummer: 203.


    

Onderwerpen/plaatsen

     

Canon

     

Kaart van het gerecht Oostveen (Maartensdijk) uit 1800. Vervaardiger door: P.J. Geltsligter. Bron: Het Utrechts Archief, catalogusnummer: 2182. Kaart van het gerecht Oostveen (Maartensdijk) uit 1800. Vervaardiger door: P.J. Geltsligter. Bron: Het Utrechts Archief, catalogusnummer: 2182.


   

Handig

1.

Wie was wie?

2.

Openarchie

3.

Topo op Reis (Kadaster)

4.

Kadaster 1832 (HISGIS Utrecht)

5.

Historisch grondbezit (Ad van Ooststroom)

   

Aangrenzende historische

verenigingen rondom gemeente Houten

     

    

E-mailen
Info