Stichting Houtense Hodoniemen

Onderzoekt straatnamen, boerderijen, onroerend goed en adellijke families in Houten en omgeving

Houtense Hydroniemen

(wijzigingen voorbehouden er kunnen geen rechten aan deze lijst ontleend worden)

Gebruik Ctrl + F voor het zoeken naar je straatnaam.

Houtense Hydroniemen

Luchtfoto van de Rivierenwijk te Utrecht, uit het zuiden. Links het Merwedekanaal en rechts de Vaartsche Rijn. Geheel rechts de Julianaweg en omgeving te Jutphaas op 14 december 1949. Bron: HUA, catalogusnummer: 120035. Luchtfoto van de Rivierenwijk te Utrecht, uit het zuiden. Links het Merwedekanaal en rechts de Vaartsche Rijn. Geheel rechts de Julianaweg en omgeving te Jutphaas op 14 december 1949. Bron: HUA, catalogusnummer: 120035.


            

Fragment van de waterschapskaart van Houten in het dorp Schalkwijk met middenin in blauwe horizontale lijn tussen de Romuluswetering en Pothuizerwetering de 1e Pothuizerdwarssloot. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Fragment van de waterschapskaart van Houten in het dorp Schalkwijk met middenin in blauwe horizontale lijn tussen de Romuluswetering en Pothuizerwetering de 1e Pothuizerdwarssloot. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.1.   1e Pothuizerdwarssloot -


Luchtfoto gezien vanuit het westen met rechts de Pothuizerweg met de dunne gele lijn aangegeven de 1e Pothuizerdwarssloot. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het westen met rechts de Pothuizerweg met de dunne gele lijn aangegeven de 1e Pothuizerdwarssloot. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


          

Recreatiegebied De Gravenbol op 21 mei 2008. Door Winfried Leeman. Bron: RAZU, 240. Recreatiegebied De Gravenbol op 21 mei 2008. Door Winfried Leeman. Bron: RAZU, 240.


           

Kaart waarop rechtsboven de 2e Pothuizerdwarssloot staat aangegeven ten westen van de Pothuizerweg in Schalkwijk en ten oosten van de Romuluswetering. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart waarop rechtsboven de 2e Pothuizerdwarssloot staat aangegeven ten westen van de Pothuizerweg in Schalkwijk en ten oosten van de Romuluswetering. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.2.   2e Pothuizerdwarssloot


De gele lijn arceert de 2e Pothuizerdwarssloot ten zuiden van de Pothuizerweg in 2019. Luchtfoto gezien vanuit het noordoosten. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. De gele lijn arceert de 2e Pothuizerdwarssloot ten zuiden van de Pothuizerweg in 2019. Luchtfoto gezien vanuit het noordoosten. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


         

Luchtfoto van het Amsterdam-Rijnkanaal te Nieuwegein, uit het noorden, tijdens de werkzaamheden ten behoeve van de omlegging van het kanaal langs de Plofsluis. Rechts de splitsing van het Lekkanaal op 31 augustus 1981. Bron: HUA, catalogusnummer: 50611. Luchtfoto van het Amsterdam-Rijnkanaal te Nieuwegein, uit het noorden, tijdens de werkzaamheden ten behoeve van de omlegging van het kanaal langs de Plofsluis. Rechts de splitsing van het Lekkanaal op 31 augustus 1981. Bron: HUA, catalogusnummer: 50611.


De Kooikersplas met rechts op de achtergrond boerderij De Grote Geer in 1985-1990. Bron: RAZU, 353. De Kooikersplas met rechts op de achtergrond boerderij De Grote Geer in 1985-1990. Bron: RAZU, 353.


         

Kaart waarop de Afgesneden Hoon-Oost sloot staat aangegeven ten oosten en westen van Trip. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart waarop de Afgesneden Hoon-Oost sloot staat aangegeven ten oosten en westen van Trip. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.3.   Afgesneden Hoon-Oost -


De gele lijn arceert de Afgesneden Hoon-Oost ten zuiden van het Amsterdam-Rijnkanaal ten westen van de Trip. Luchtfoto uit 2019, foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. De gele lijn arceert de Afgesneden Hoon-Oost ten zuiden van het Amsterdam-Rijnkanaal ten westen van de Trip. Luchtfoto uit 2019, foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Gezicht vanuit Jutphaas rond 1975 op de Overeindsebrug over het Lekkanaal met links de Plofsluis of Heemsteedsebrug. Collectie Hans Schemmekes. Gezicht vanuit Jutphaas rond 1975 op de Overeindsebrug over het Lekkanaal met links de Plofsluis of Heemsteedsebrug. Collectie Hans Schemmekes.


Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op de Afgesneden Hoon-Oost ten zuiden van het Amsterdam-Rijnkanaal ten westen van de Trip in 2019. foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op de Afgesneden Hoon-Oost ten zuiden van het Amsterdam-Rijnkanaal ten westen van de Trip in 2019. foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


             

Luchtfoto vanuit het westen met het Amsterdam-Rijnkanaal in zuidoostelijke richting gezien in de periode rond 1990. Bruggen over het kanaal de Schalkwijkse Spoorbrug en Schalkwijksebrug. Foto: Jos Schalkwijk. Luchtfoto vanuit het westen met het Amsterdam-Rijnkanaal in zuidoostelijke richting gezien in de periode rond 1990. Bruggen over het kanaal de Schalkwijkse Spoorbrug en Schalkwijksebrug. Foto: Jos Schalkwijk.


Luchtfoto de splitsing van het Amsterdam-Rijnkanaal (rechts) en het Lekkanaal (voorgrond) ten oosten van Nieuwegein, uit het zuiden. In het midden de Overeindsebrug en de Plofsluis op 15 april 1981. Bron: HUA, catalogusnummer: 50135. Luchtfoto de splitsing van het Amsterdam-Rijnkanaal (rechts) en het Lekkanaal (voorgrond) ten oosten van Nieuwegein, uit het zuiden. In het midden de Overeindsebrug en de Plofsluis op 15 april 1981. Bron: HUA, catalogusnummer: 50135.


Luchtfoto vanuit het westen met het Amsterdam-Rijnkanaal in zuidoostelijke richting gezien in de periode rond 1990. Bruggen over het kanaal de Schalkwijkse Spoorbrug en Schalkwijksebrug. Foto: Jos Schalkwijk. Luchtfoto vanuit het westen met het Amsterdam-Rijnkanaal in zuidoostelijke richting gezien in de periode rond 1990. Bruggen over het kanaal de Schalkwijkse Spoorbrug en Schalkwijksebrug. Foto: Jos Schalkwijk.


             

De horizontale belijning geeft het Amsterdam-Rijnkanaal aan de westkant van de gemeente Houten aan deel 1/3. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. De horizontale belijning geeft het Amsterdam-Rijnkanaal aan de westkant van de gemeente Houten aan deel 1/3. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.


De horizontale belijning geeft het Amsterdam-Rijnkanaal aan in het midden van de gemeente Houten aan deel 2/3. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. De horizontale belijning geeft het Amsterdam-Rijnkanaal aan in het midden van de gemeente Houten aan deel 2/3. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.


De horizontale belijning geeft het Amsterdam-Rijnkanaal aan in de oostkant van de gemeente Houten aan deel 3/3. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. De horizontale belijning geeft het Amsterdam-Rijnkanaal aan in de oostkant van de gemeente Houten aan deel 3/3. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.


Luchtfoto gezien vanuit het zuid bij de gemeentegrens van Houten en Nieuwegein waar het Amsterdam-Rijnkanaal de gemeente Houten noordwestelijke binnenkomt. Linksonder de Vuilcop (gem. Nieuwegein), rechtsboven kasteel Heemstede. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuid bij de gemeentegrens van Houten en Nieuwegein waar het Amsterdam-Rijnkanaal de gemeente Houten noordwestelijke binnenkomt. Linksonder de Vuilcop (gem. Nieuwegein), rechtsboven kasteel Heemstede. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


       

Luchtfoto gezien vanuit het westen op de Goyerbrug, lopend over het Amsterdam-Rijnkanaal, Zuwedijk, Goyerdijk en de Nachtdijk in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het westen op de Goyerbrug, lopend over het Amsterdam-Rijnkanaal, Zuwedijk, Goyerdijk en de Nachtdijk in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het oosten op de Goyerbrug, lopend over het Amsterdam-Rijnkanaal, Zuwedijk, Goyerdijk en de Nachtdijk in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het oosten op de Goyerbrug, lopend over het Amsterdam-Rijnkanaal, Zuwedijk, Goyerdijk en de Nachtdijk in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het noorden op het Amsterdam-Rijnkanaal met het Amsterdam-Rijnkanaal doorsnijd de Hoeksedijk met de gemeentegrens van Wijk bij Duurstede in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het noorden op het Amsterdam-Rijnkanaal met het Amsterdam-Rijnkanaal doorsnijd de Hoeksedijk met de gemeentegrens van Wijk bij Duurstede in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het zuidwesten op de Goyerbrug, lopend over het Amsterdam-Rijnkanaal, Zuwedijk, Goyerdijk en de Nachtdijk in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuidwesten op de Goyerbrug, lopend over het Amsterdam-Rijnkanaal, Zuwedijk, Goyerdijk en de Nachtdijk in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het westen op het Amsterdam-Rijnkanaal met het Amsterdam-Rijnkanaal doorsnijd de Hoeksedijk met de gemeentegrens van Wijk bij Duurstede in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het westen op het Amsterdam-Rijnkanaal met het Amsterdam-Rijnkanaal doorsnijd de Hoeksedijk met de gemeentegrens van Wijk bij Duurstede in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het westen op het Amsterdam-Rijnkanaal met het Amsterdam-Rijnkanaal doorsnijd de Hoeksedijk met de gemeentegrens van Wijk bij Duurstede in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het westen op het Amsterdam-Rijnkanaal met het Amsterdam-Rijnkanaal doorsnijd de Hoeksedijk met de gemeentegrens van Wijk bij Duurstede in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op het Amsterdam-Rijnkanaal met het Amsterdam-Rijnkanaal doorsnijd de Hoeksedijk met de gemeentegrens van Wijk bij Duurstede in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op het Amsterdam-Rijnkanaal met het Amsterdam-Rijnkanaal doorsnijd de Hoeksedijk met de gemeentegrens van Wijk bij Duurstede in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de rijksweg A27 ter hoogte van de Houtensebrug met de Bermsloot A27 West (links) en de Bermsloot A27 Oost (rechts) in 2019. Rechtsboven het Amsterdam-Rijnkanaal. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de rijksweg A27 ter hoogte van de Houtensebrug met de Bermsloot A27 West (links) en de Bermsloot A27 Oost (rechts) in 2019. Rechtsboven het Amsterdam-Rijnkanaal. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


                       

Op donderdag 24 december van het jaar 1987 ten overstaan van de Houtense notaris Mr. Hendrik Gerrit van Otterloo verkocht de Staa der Nederlanden het huis aan de Heemsteedseweg nr. 40 aan de gemeente Houten voor ƒ. 32.000,-. Begin beschrijving van akte. Bron: HUA, 005. Op donderdag 24 december van het jaar 1987 ten overstaan van de Houtense notaris Mr. Hendrik Gerrit van Otterloo verkocht de Staa der Nederlanden het huis aan de Heemsteedseweg nr. 40 aan de gemeente Houten voor ƒ. 32.000,-. Begin beschrijving van akte. Bron: HUA, 005.


Op donderdag 24 december van het jaar 1987 ten overstaan van de Houtense notaris Mr. Hendrik Gerrit van Otterloo verkocht de Staa der Nederlanden het huis aan de Heemsteedseweg nr. 40 aan de gemeente Houten voor ƒ. 32.000,-. Fragment van bijbehorende plattegrond. Bron: HUA, 005. Op donderdag 24 december van het jaar 1987 ten overstaan van de Houtense notaris Mr. Hendrik Gerrit van Otterloo verkocht de Staa der Nederlanden het huis aan de Heemsteedseweg nr. 40 aan de gemeente Houten voor ƒ. 32.000,-. Fragment van bijbehorende plattegrond. Bron: HUA, 005.


Op donderdag 24 december van het jaar 1987 ten overstaan van de Houtense notaris Mr. Hendrik Gerrit van Otterloo verkocht de Staa der Nederlanden het huis aan de Heemsteedseweg nr. 40 aan de gemeente Houten voor ƒ. 32.000,-. Beschrijving van verkoopsom. Bron: HUA, 005. Op donderdag 24 december van het jaar 1987 ten overstaan van de Houtense notaris Mr. Hendrik Gerrit van Otterloo verkocht de Staa der Nederlanden het huis aan de Heemsteedseweg nr. 40 aan de gemeente Houten voor ƒ. 32.000,-. Beschrijving van verkoopsom. Bron: HUA, 005.


    

Foto vanaf De Jonkheer van Jutphaas in 2010 op het Amsterdam-Rijnkanaal in september 2010 ter hoogte van de Kanaaldijk Noord met links de wijk Houten Zuidwest, buurt De Polders. foto: Sander van Scherpenzeel. Foto vanaf De Jonkheer van Jutphaas in 2010 op het Amsterdam-Rijnkanaal in september 2010 ter hoogte van de Kanaaldijk Noord met links de wijk Houten Zuidwest, buurt De Polders. foto: Sander van Scherpenzeel.4.   Amsterdam-Rijnkanaal


Luchtfoto van het Amsterdam-Rijnkanaal, op de grens van de gemeentes Nieuwegein (links) en Houten (rechts), tijdens het verbreden van het kanaal langs de Plofsluis, uit het zuidoosten op 15 april 1981. Bron: HUA, catalogusnummer: 50138. Luchtfoto van het Amsterdam-Rijnkanaal, op de grens van de gemeentes Nieuwegein (links) en Houten (rechts), tijdens het verbreden van het kanaal langs de Plofsluis, uit het zuidoosten op 15 april 1981. Bron: HUA, catalogusnummer: 50138.


Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de Schalkwijkse Spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de Schalkwijkse Spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


           

Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op het Amsterdam-Rijnkanaal en de Houtensebrug onder de rijksweg A27 in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie BV.. Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op het Amsterdam-Rijnkanaal en de Houtensebrug onder de rijksweg A27 in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie BV..


Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de rijksweg A27 met middenin de Bermsloot A27 Oost naast de Knoesterweg in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de rijksweg A27 met middenin de Bermsloot A27 Oost naast de Knoesterweg in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op het Amsterdam-Rijnkanaal op de Kanaaldijk Zuid op de plek waar tot 1971 Veerwagen liep. Boven de Veerwagenweg in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op het Amsterdam-Rijnkanaal op de Kanaaldijk Zuid op de plek waar tot 1971 Veerwagen liep. Boven de Veerwagenweg in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van het Helofytenfilter bij de buurt De Polders, wijk Houten Zuidwest met rechts de Kanaaldijk Zuid. foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van het Helofytenfilter bij de buurt De Polders, wijk Houten Zuidwest met rechts de Kanaaldijk Zuid. foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchttoto gezien vanuit het zuidoosten op het Amsterdam-Rijnkanaal in 2019 ter hoogte van de Trip en de Schonauwenseweg. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchttoto gezien vanuit het zuidoosten op het Amsterdam-Rijnkanaal in 2019 ter hoogte van de Trip en de Schonauwenseweg. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het oosten op de Schalkwijkse Spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Met linksonderin de Schalkwijksebrug. Rechts de Schonauwenseweg en de Tripkade in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het oosten op de Schalkwijkse Spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Met linksonderin de Schalkwijksebrug. Rechts de Schonauwenseweg en de Tripkade in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 2019 over het Amsterdam-Rijnkanaal. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 2019 over het Amsterdam-Rijnkanaal. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het westen met de Schalkwijkse Spoorbrug en de Schalkwijksebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Met de Schalkwijkseweg bovenaan. Rechts de Kanaaldijk Zuid met links daarvan parallel van het kanaal de Schonauwenseweg. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het westen met de Schalkwijkse Spoorbrug en de Schalkwijksebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Met de Schalkwijkseweg bovenaan. Rechts de Kanaaldijk Zuid met links daarvan parallel van het kanaal de Schonauwenseweg. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien zuidwesten met het bos van landgoed Wickenburgh met links het Amsterdam-Rijnkanaal en rechts de Wickenburghseweg in 't Goy in 2019. foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien zuidwesten met het bos van landgoed Wickenburgh met links het Amsterdam-Rijnkanaal en rechts de Wickenburghseweg in 't Goy in 2019. foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het noordoosten op de rijksweg A27 met de Houtensebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Met middenonder de rotonde in De Staart ion 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het noordoosten op de rijksweg A27 met de Houtensebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Met middenonder de rotonde in De Staart ion 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


         

Kaart waarop de Bamelen Biestersloot tussen de Biesterlaan en de Wickenburghselaan staat aangegeven in Schalkwijk. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart waarop de Bamelen Biestersloot tussen de Biesterlaan en de Wickenburghselaan staat aangegeven in Schalkwijk. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.5.   Bemalen Biestersloot


Luchtfoto gezien vanuit ht zuidoosten op het dorp Schalkwijk met middenin de Bemalen Biestersloot tussen de Biesterlaan en de Wickenburgselaan in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit ht zuidoosten op het dorp Schalkwijk met middenin de Bemalen Biestersloot tussen de Biesterlaan en de Wickenburgselaan in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


      

Luchtfoto de splitsing van het Amsterdam-Rijnkanaal (rechts) en het Lekkanaal (links) ten oosten van Nieuwegein, uit het zuidoosten. In het midden de Overeindsebrug en de Plofsluis en rechts de Kanaaldijk op 15 april 1981. Bron: HUA, catalogusnummer: 50136. Luchtfoto de splitsing van het Amsterdam-Rijnkanaal (rechts) en het Lekkanaal (links) ten oosten van Nieuwegein, uit het zuidoosten. In het midden de Overeindsebrug en de Plofsluis en rechts de Kanaaldijk op 15 april 1981. Bron: HUA, catalogusnummer: 50136.


             


6.   Bermsloot A27 Oost -  


Kaart waarop de Bermsloot A27 Oost ten oosten van de rijksweg A27 aansluit op de Kanaalsloot Vuylcop en parallel langs de Knoesterweg loopt. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart waarop de Bermsloot A27 Oost ten oosten van de rijksweg A27 aansluit op de Kanaalsloot Vuylcop en parallel langs de Knoesterweg loopt. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.


         

Luchtfoto van het Amsterdam-Rijnkanaal, op de grens van de gemeentes Nieuwegein (links) en Houten (rechts), tijdens de omlegging van het kanaal langs de Plofsluis, uit het zuidoosten 15 april 1981. Bron: HUA, catalogusnummer: 50137. Luchtfoto van het Amsterdam-Rijnkanaal, op de grens van de gemeentes Nieuwegein (links) en Houten (rechts), tijdens de omlegging van het kanaal langs de Plofsluis, uit het zuidoosten 15 april 1981. Bron: HUA, catalogusnummer: 50137.


         


7.   Bermsloot A27 West -  


Kaart waarop de Bermsloot A27 West ten westen van de rijksweg A27 aansluit op De Hoon west en parallel langs de Turbinepad loopt. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart waarop de Bermsloot A27 West ten westen van de rijksweg A27 aansluit op De Hoon west en parallel langs de Turbinepad loopt. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.


         

Luchtfoto van het Amsterdam-Rijnkanaal te Nieuwegein, uit het zuidoosten, tijdens de werkzaamheden ten behoeve van de omlegging van het kanaal langs de Plofsluis (links). Geheel links de splitsing van het Lekkanaal op 31 augustus 1981. Bron: HUA, catalogusnummer: 50612. Luchtfoto van het Amsterdam-Rijnkanaal te Nieuwegein, uit het zuidoosten, tijdens de werkzaamheden ten behoeve van de omlegging van het kanaal langs de Plofsluis (links). Geheel links de splitsing van het Lekkanaal op 31 augustus 1981. Bron: HUA, catalogusnummer: 50612.


        

Luchtfoto van het Amsterdam-Rijnkanaal te Nieuwegein, uit het zuiden, tijdens de werkzaamheden ten behoeve van de omlegging van het kanaal langs de Plofsluis (voorgrond, midden). Links de splitsing van het Lekkanaal op 31 augustus 1981. Bron: HUA, catalogusnummer: 50613. Luchtfoto van het Amsterdam-Rijnkanaal te Nieuwegein, uit het zuiden, tijdens de werkzaamheden ten behoeve van de omlegging van het kanaal langs de Plofsluis (voorgrond, midden). Links de splitsing van het Lekkanaal op 31 augustus 1981. Bron: HUA, catalogusnummer: 50613.


         

Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met onderaan de Wickenburghselaan met in het midden de Bietserlaan met daartussenin De Wiese de Biester dwarstocht. gezien in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met onderaan de Wickenburghselaan met in het midden de Bietserlaan met daartussenin De Wiese de Biester dwarstocht. gezien in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..8.   Biester dwarstocht -


Kaart van het dorpse gedeelte van Schalkwijk met links de Biester dwarstocht ten westen van de Bietserlaan in 2012 toen de buurt de Wiese nog niet ontwikkeld was. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart van het dorpse gedeelte van Schalkwijk met links de Biester dwarstocht ten westen van de Bietserlaan in 2012 toen de buurt de Wiese nog niet ontwikkeld was. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.


Luchtfoto gezien vanuit het zuidwesten met rechtsonder het noordelijke deel van De Wiese met diagonaal Biester dwarstocht in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuidwesten met rechtsonder het noordelijke deel van De Wiese met diagonaal Biester dwarstocht in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


       

Luchtfoto van de samenvoeging van het Lekkanaal (rechts) en het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nieuwegein, uit het noordwesten. Links boven de Plofsluis met de Heemstederbrug in de T20 (de noordelijke uitvalsweg Nieuwegein); rechts onder de Overeindsebrug op 30 september 1976. Bron: HUA, catalogusnummer: 847549. Luchtfoto van de samenvoeging van het Lekkanaal (rechts) en het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nieuwegein, uit het noordwesten. Links boven de Plofsluis met de Heemstederbrug in de T20 (de noordelijke uitvalsweg Nieuwegein); rechts onder de Overeindsebrug op 30 september 1976. Bron: HUA, catalogusnummer: 847549.


           

Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) met rechts ernaast de Schalkwijkseweg met het fietspad met ernaast de Boetserwetering. Linksboven de Biesterlaan en de Wickenburghselaan. Middenboven en rechtsboven het Wickenburghsepad. Foto uit 2019. foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.., Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) met rechts ernaast de Schalkwijkseweg met het fietspad met ernaast de Boetserwetering. Linksboven de Biesterlaan en de Wickenburghselaan. Middenboven en rechtsboven het Wickenburghsepad. Foto uit 2019. foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..,9.    Biesterwetering


Luchtfoto gezien vanuit het westen met links onder de oprit van de rijksweg A27 en A12 naast de Fortweg. Rechts het Fort bij 't Hemeltje met ten noorden ervan (rechts) de Blauwe Sloot. Links de Zilfia's Hoeve aan de Fortweg nr. 13. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het westen met links onder de oprit van de rijksweg A27 en A12 naast de Fortweg. Rechts het Fort bij 't Hemeltje met ten noorden ervan (rechts) de Blauwe Sloot. Links de Zilfia's Hoeve aan de Fortweg nr. 13. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


       

Luchtfoto gezien vanuit het westen met links onder de oprit van de rijksweg A27 en A12 naast de Fortweg. Rechts het Fort bij 't Hemeltje met ten noorden ervan (rechts) de Blauwe Sloot. Links de Zilfia's Hoeve aan de Fortweg nr. 13. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het westen met links onder de oprit van de rijksweg A27 en A12 naast de Fortweg. Rechts het Fort bij 't Hemeltje met ten noorden ervan (rechts) de Blauwe Sloot. Links de Zilfia's Hoeve aan de Fortweg nr. 13. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit zuidoosten met horizontaal de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) met ten noorden ervan de Schalkwijkseweg met ernaast de Biesterwetering. Met rechts ervan het Wickenburghsepad in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit zuidoosten met horizontaal de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) met ten noorden ervan de Schalkwijkseweg met ernaast de Biesterwetering. Met rechts ervan het Wickenburghsepad in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het oosten met linksboven het fort bij 't Hemeltje met beneden ervan (oostelijk) van het fort de Blauwe Sloot. Rechtsboven de Zilfia's Hoeve in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het oosten met linksboven het fort bij 't Hemeltje met beneden ervan (oostelijk) van het fort de Blauwe Sloot. Rechtsboven de Zilfia's Hoeve in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


          

Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met links het Fort bij 't Hemeltje aan de Fortweg met rechts van het fort (oostelijk) de Blauwe Sloot. in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met links het Fort bij 't Hemeltje aan de Fortweg met rechts van het fort (oostelijk) de Blauwe Sloot. in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..10.   Blauwe sloot


Kaart van het noordelijke deel van de gemeente Houten in 2012 met middenin de Blauwe Sloot ten noordoosten van het Fort bij 't Hemeltje. Rechtsboven de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 2012. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart van het noordelijke deel van de gemeente Houten in 2012 met middenin de Blauwe Sloot ten noordoosten van het Fort bij 't Hemeltje. Rechtsboven de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 2012. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.


         

Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met links buiten beeld het Fort bij 't Hemeltje. Met vanaf onderaan richting het noorden de Tankval met vanaf links (westelijk) aansluitend op de Tankval de Blauwe Sloot in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met links buiten beeld het Fort bij 't Hemeltje. Met vanaf onderaan richting het noorden de Tankval met vanaf links (westelijk) aansluitend op de Tankval de Blauwe Sloot in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


         

Plattegrond van het midden van het dorp van Schalkwijk met beneden ten zuiden van de Lagedijk de Blokhovense Dwarstocht. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Plattegrond van het midden van het dorp van Schalkwijk met beneden ten zuiden van de Lagedijk de Blokhovense Dwarstocht. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.11.   Blokhovense Dwarstocht - 


Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten met rechts de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) met links ten westen van de Tetwijkseweg de Blokhovense Dwarstocht in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten met rechts de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) met links ten westen van de Tetwijkseweg de Blokhovense Dwarstocht in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


'Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met de Blokhovense Dwarstocht rechtsboven lopend achter de boerderijen aan de Lagedijk in Schalkwijk. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. 'Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met de Blokhovense Dwarstocht rechtsboven lopend achter de boerderijen aan de Lagedijk in Schalkwijk. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


           

Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met rechtsboven de Blokhovense Dwarstocht aansluitend op de Blokhovense Molenvliet in de Polder Blokhoven. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met rechtsboven de Blokhovense Dwarstocht aansluitend op de Blokhovense Molenvliet in de Polder Blokhoven. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


    

Kaart waarop de Blokhovense Molenvliet begint ten oosten van het Fort Het Werk aan de Korte Uitweg lopend richting het noordoosten (rechtsboven) op de kaart aansluitend op de Blokhovense Dwarstocht. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart waarop de Blokhovense Molenvliet begint ten oosten van het Fort Het Werk aan de Korte Uitweg lopend richting het noordoosten (rechtsboven) op de kaart aansluitend op de Blokhovense Dwarstocht. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.12.   Blokhovense Molenvliet - 


Luchtfoto gezien vanuit het zuiden in 2019 met linksboven het Fort Het Werk aan de Korte Uitweg met ernaast het Inundatiekanaal met middenboven naar rechts de Blokhovense Molenvliet. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden in 2019 met linksboven het Fort Het Werk aan de Korte Uitweg met ernaast het Inundatiekanaal met middenboven naar rechts de Blokhovense Molenvliet. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het oosten in 2019 met rechtsboven het Fort Het Werk aan de Korte Uitweg met ernaast het Inundatiekanaal met midden naar rechtsonder de Blokhovense Molenvliet. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het oosten in 2019 met rechtsboven het Fort Het Werk aan de Korte Uitweg met ernaast het Inundatiekanaal met midden naar rechtsonder de Blokhovense Molenvliet. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het noorkdwesten met links de Schalwijkse Achterdijk met de Blokhovense Molenvliet in Tull en 't Waal in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het noorkdwesten met links de Schalwijkse Achterdijk met de Blokhovense Molenvliet in Tull en 't Waal in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


         

Kaart waarop rechts de Blokhovensedwarswetering in het zuiden aansluitend op de Honswijksewetering (naast de boerderij aan de Achterdijk nr. 17) en rechtsboven aansluitend op de Blokhovensewetering. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart waarop rechts de Blokhovensedwarswetering in het zuiden aansluitend op de Honswijksewetering (naast de boerderij aan de Achterdijk nr. 17) en rechtsboven aansluitend op de Blokhovensewetering. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.


         

Luchtfoto gezien vanuit het zuidwesten op de boerderij aan de Achterdijk nr. 17 (middenboven) met links ernaast de Blokhovensedwarswetering in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuidwesten op de boerderij aan de Achterdijk nr. 17 (middenboven) met links ernaast de Blokhovensedwarswetering in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..13.   Blokhovensedwarswetering -


Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de boerderij aan de Achterdijk nr. 17 te Schalkwijk met links ervan de Blokhovensewetering aansluitend op de Honswijkerwetering in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de boerderij aan de Achterdijk nr. 17 te Schalkwijk met links ervan de Blokhovensewetering aansluitend op de Honswijkerwetering in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


         

Kaart van de Polder Blokhoven met de watergangen rondom de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch). Met rechtsonder van het midden de Blokhovensefwarswetering aansluitend op de Daamsloot in 2019. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart van de Polder Blokhoven met de watergangen rondom de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch). Met rechtsonder van het midden de Blokhovensefwarswetering aansluitend op de Daamsloot in 2019. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.


Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op diagonaal de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) met rechts parallel het Tetwijksepad met hierop het punt waar de Blokhovensewetering aansluit onder de spoorlijn op de Daamsloot in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op diagonaal de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) met rechts parallel het Tetwijksepad met hierop het punt waar de Blokhovensewetering aansluit onder de spoorlijn op de Daamsloot in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


          

Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op de Polder Blokhoven in Schalkwijk waar vanuit rechts de Blokhovensewetering aansluit op de Blokhovense Dwarsswetering en de Slotwetering in het westen. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op de Polder Blokhoven in Schalkwijk waar vanuit rechts de Blokhovensewetering aansluit op de Blokhovense Dwarsswetering en de Slotwetering in het westen. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.


Kaart van de Polder Blokhoven te Schalkwwijk in 2012 met zijn watergangen met rechts de Blokhovensewetering aansluitend onder de spoorlijn op de Daamsloot. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart van de Polder Blokhoven te Schalkwwijk in 2012 met zijn watergangen met rechts de Blokhovensewetering aansluitend onder de spoorlijn op de Daamsloot. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.14.   Blokhovensewetering - 


Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de Polder Blokhoven met midden haaks in zijn tracé de Blokhovensewetering met bovenaan de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) met parallel eraan (bovenaan) en rechts het Tetwijksepad. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de Polder Blokhoven met midden haaks in zijn tracé de Blokhovensewetering met bovenaan de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) met parallel eraan (bovenaan) en rechts het Tetwijksepad. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten van de Polder Blokhoven met diagonaal haaks de Blokhovensewetering. Rechtsonder het Tetwijksepad in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten van de Polder Blokhoven met diagonaal haaks de Blokhovensewetering. Rechtsonder het Tetwijksepad in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


          

Plattegrond van de Daamdwarsloot in de Poilder Blokhoven ten zuiden van de boerderij aan het Overeind. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Plattegrond van de Daamdwarsloot in de Poilder Blokhoven ten zuiden van de boerderij aan het Overeind. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.


        

Luchtfotogezien vanuit het noorden op de boerderijen aan het Overeind met er ten zuiden de Polder Blokhoven. Met links de Daamdwarsloot aansluiten in (midden) op de Daamsloot in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfotogezien vanuit het noorden op de boerderijen aan het Overeind met er ten zuiden de Polder Blokhoven. Met links de Daamdwarsloot aansluiten in (midden) op de Daamsloot in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..15.   Daamdwarssloot -


Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de Polder Blokhoven ten zuiden van het Overeind waar de Daamdwarsloot (rechtsonder) aansluitend op de Daamsloot. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de Polder Blokhoven ten zuiden van het Overeind waar de Daamdwarsloot (rechtsonder) aansluitend op de Daamsloot. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


           

Kaart van de Polder Blokhoven met links de Daamsloot aansluit in zuiden onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) en noordelijke aan de Daamdwarssloot achter het Achterom in 2012. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart van de Polder Blokhoven met links de Daamsloot aansluit in zuiden onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) en noordelijke aan de Daamdwarssloot achter het Achterom in 2012. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.


        

Luchtfoto gezien vanuit het zuiden waar de Daamdwarssloot op de Daamsloot aansluit achter de boerderijen aan het Overeind in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden waar de Daamdwarssloot op de Daamsloot aansluit achter de boerderijen aan het Overeind in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..16.   Daamsloot - 


Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de Polder Blokhoven waar de Daamsloot aansluit op de Blokhovense Dwarswetering in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de Polder Blokhoven waar de Daamsloot aansluit op de Blokhovense Dwarswetering in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


          

Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) op de Polder Blokhoven waar de Daamslot de spoorweg onder door gaat in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) op de Polder Blokhoven waar de Daamslot de spoorweg onder door gaat in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Plattegrond van het gebied ten oosten van de Krusweg/Houtenseweg met de Biesloot en de Leesloot in 2012.Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Plattegrond van het gebied ten oosten van de Krusweg/Houtenseweg met de Biesloot en de Leesloot in 2012.Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.


          

Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op de Biesloot met rechts aansluitend op de Leesloot in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op de Biesloot met rechts aansluitend op de Leesloot in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..17.   De Biesloot


Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten met links de Kruisweg bij de gemeentegrens met Odijk en Bunnik met Houten. Met de bocht aansluitend haaks op de weg de Biesloot aansluitend op de Rietsloot in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten met links de Kruisweg bij de gemeentegrens met Odijk en Bunnik met Houten. Met de bocht aansluitend haaks op de weg de Biesloot aansluitend op de Rietsloot in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


         

Met links de rijksweg A27 met linksboven De Hoon West ten zuiden van de Vuilcopsekanaal ten westen van de rijksweg in 2012. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Met links de rijksweg A27 met linksboven De Hoon West ten zuiden van de Vuilcopsekanaal ten westen van de rijksweg in 2012. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.18.   De Hoon West


Gezicht vanuit het zuidwesten metac rechts bedrijfsterrein Het Klooster met (midden) de Vuilcop. Met middenboven De Hoon West in het punt waar het Turbinepad samenkomt met de Vuilcopsekanaaldijk in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Gezicht vanuit het zuidwesten metac rechts bedrijfsterrein Het Klooster met (midden) de Vuilcop. Met middenboven De Hoon West in het punt waar het Turbinepad samenkomt met de Vuilcopsekanaaldijk in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


           

Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met Lunet aan de Snel aan de Lekdijk nr. 56b met erboven de slotgracht met rechts het riviertje De Snel wat later als inundatiesloot gebruikt zou gaan worden. Gezicht in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met Lunet aan de Snel aan de Lekdijk nr. 56b met erboven de slotgracht met rechts het riviertje De Snel wat later als inundatiesloot gebruikt zou gaan worden. Gezicht in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


          

Luchtfoto gezien vanuit het zuiden in 2018 met midden en links van het midden het riviertje De Snel aansluitend op de sloot naast de Achterdijk van Tull en 't Waal. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden in 2018 met midden en links van het midden het riviertje De Snel aansluitend op de sloot naast de Achterdijk van Tull en 't Waal. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het westen met Lunet de aan Snel aan de Lekdijk nr. 56b. Met onderaan het Inundatiekanaal aan de Gedekte Gemeenschapsweg. Linksboven het riviertje De Snel in 2018. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het westen met Lunet de aan Snel aan de Lekdijk nr. 56b. Met onderaan het Inundatiekanaal aan de Gedekte Gemeenschapsweg. Linksboven het riviertje De Snel in 2018. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Kaart van de watergangen in de Stelling van Honswijk met het riviertje De Snel, tussen de Honswijkerwetering en het Fort Lunet aan de Snel. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart van de watergangen in de Stelling van Honswijk met het riviertje De Snel, tussen de Honswijkerwetering en het Fort Lunet aan de Snel. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.19.   De Snel (Fort Honswijk) - 


Luchtfoto gezien vanuit het oosten op fort Lunet aan de Snel met rechts het riviertje De Snel in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het oosten op fort Lunet aan de Snel met rechts het riviertje De Snel in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


              

Luchtfoto gezien van uit het noordoosten waar het riviertje De Snel aansluit op de Honswijksewetering aan de Achterdijk op de vroegere gemeentegrens van Schalkwijk op Tull en 't Waal. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien van uit het noordoosten waar het riviertje De Snel aansluit op de Honswijksewetering aan de Achterdijk op de vroegere gemeentegrens van Schalkwijk op Tull en 't Waal. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto van bedrijvenpark Doornkade. Onder de A27, links de Utrechtseweg en kassen van Jongerius in 1986. Bron: RAZU, 353. Luchtfoto van bedrijvenpark Doornkade. Onder de A27, links de Utrechtseweg en kassen van Jongerius in 1986. Bron: RAZU, 353.


          

Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de Meidoornkade met in het midden het horeca Paviljoen De Toekomst aan de Meidoornkade nr. 29. Links de rijksweg A27. Uiterst rechts de biezenvelden of het helofytenfilter waar in de winter geschaatst kan worden. Met de watergang die parallel ten zuiden van het Heerlijkheidpad ligt die als watergang de naam Doornkade draagt. Foto uit 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de Meidoornkade met in het midden het horeca Paviljoen De Toekomst aan de Meidoornkade nr. 29. Links de rijksweg A27. Uiterst rechts de biezenvelden of het helofytenfilter waar in de winter geschaatst kan worden. Met de watergang die parallel ten zuiden van het Heerlijkheidpad ligt die als watergang de naam Doornkade draagt. Foto uit 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten ter hoogte van de buurt De Gaarden met de in het midden de Utrechtseweg. Met rechtsboven de sportvelden van SV Houten aan de OUd Wulfseweg. Met links de Biezenvelden of het Helofytenfilter met de watergang die er boven ligt met de naam Doornkade en het Heerlijkheidspad in 2019. foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten ter hoogte van de buurt De Gaarden met de in het midden de Utrechtseweg. Met rechtsboven de sportvelden van SV Houten aan de OUd Wulfseweg. Met links de Biezenvelden of het Helofytenfilter met de watergang die er boven ligt met de naam Doornkade en het Heerlijkheidspad in 2019. foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Kaart van het gedeelte van de waterg angen ter hoogte van de buurt De Campen, De Borchen en De Gaarden. Met de Rondwegsloot, en de Verbinding \Doornkade Rondwegsloot/. Met aangegeven de Doornkade als zuidelijke watergang ten zuiden van het Heerlijkheidspad in 2012. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart van het gedeelte van de waterg angen ter hoogte van de buurt De Campen, De Borchen en De Gaarden. Met de Rondwegsloot, en de Verbinding \Doornkade Rondwegsloot/. Met aangegeven de Doornkade als zuidelijke watergang ten zuiden van het Heerlijkheidspad in 2012. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.20.   Doornkade -


Reconstructie in de kadasterkaart van 1832 de gele lijn de Doornkade de rode lijn de Nieuweweg of Langweg die door Doornkade opvolgde. Bron: Google Maps. Reconstructie in de kadasterkaart van 1832 de gele lijn de Doornkade de rode lijn de Nieuweweg of Langweg die door Doornkade opvolgde. Bron: Google Maps.


Luchtfoto gezien vanuit het zuidwesten op de noordwestelijke ROndweg met De Biezenvelden of Helofytenfilter wat in de winter wordt gerbuikt als schaatsbaan met ten noorden ervan de watergang Doornkade naast het Heerlijklheidspad. Bovenaan de bedrijfsterrein de Doornkade in 2019. Foto: Slagbookm en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuidwesten op de noordwestelijke ROndweg met De Biezenvelden of Helofytenfilter wat in de winter wordt gerbuikt als schaatsbaan met ten noorden ervan de watergang Doornkade naast het Heerlijklheidspad. Bovenaan de bedrijfsterrein de Doornkade in 2019. Foto: Slagbookm en Peeters Luchtfotografie B.V..


                

Luchtfoto van de Doornkade met onder de Utrechtseweg en rechts de A27. Op de Doornkade links het UN-gebouw en rechtsboven de bouw van Samen Sterk (later Euretco) op 24 juli 1984. Bron: RAZU, 353. Luchtfoto van de Doornkade met onder de Utrechtseweg en rechts de A27. Op de Doornkade links het UN-gebouw en rechtsboven de bouw van Samen Sterk (later Euretco) op 24 juli 1984. Bron: RAZU, 353.


              

Luchtfoto gezien vanuit het noorden op de boerderij Wulven met het voormalig kasteelterrein Wulven aan de Koedijk bij de Poort van Wulven, waar eerder Restaurant KEES zat en heden Loetje. Rechts afkomend vanuit het zuiden de rijksweg A27. Linksboven bedrijfsterrein De Veste. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het noorden op de boerderij Wulven met het voormalig kasteelterrein Wulven aan de Koedijk bij de Poort van Wulven, waar eerder Restaurant KEES zat en heden Loetje. Rechts afkomend vanuit het zuiden de rijksweg A27. Linksboven bedrijfsterrein De Veste. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het zuiden. Met rechts van het middenonder het Van der Valk Hotel Houten aan de Hoofdveste met links ervan het kasteelterrein Het Rondeel waar in de twaalfde eeuw het eerste stamslot van de familie Van Wulven stond. Linksboven de rijksweg A27. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden. Met rechts van het middenonder het Van der Valk Hotel Houten aan de Hoofdveste met links ervan het kasteelterrein Het Rondeel waar in de twaalfde eeuw het eerste stamslot van de familie Van Wulven stond. Linksboven de rijksweg A27. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Kaart van bedrijfsterrein De Veste, voorheen Het Rondeel met ten zuiden ervan de Wulfsewetering, eerder genaamd ook de Dovewetering. Omdat de wetering in eerdere tijden doodliep. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart van bedrijfsterrein De Veste, voorheen Het Rondeel met ten zuiden ervan de Wulfsewetering, eerder genaamd ook de Dovewetering. Omdat de wetering in eerdere tijden doodliep. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.21.     Dovewetering of Wulfsewetering -  


Luchtfoto genomen vanuit het zuidoosten met middenboven aan het Van der Valk Hotel Houten met ernaast de splitsing van de Oud Houtensewetering op de Wulfsewetering. Horizontaal De Staart (weg) met zuidelijke parallel ernaast het Heemsteedsepad/Heemsteedseweg in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto genomen vanuit het zuidoosten met middenboven aan het Van der Valk Hotel Houten met ernaast de splitsing van de Oud Houtensewetering op de Wulfsewetering. Horizontaal De Staart (weg) met zuidelijke parallel ernaast het Heemsteedsepad/Heemsteedseweg in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met links de rijksweg A27 en midden en rechts het bedrijfsterrein De Veste. Met diagonaal de inham links van het midden de Wulfsewetering in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met links de rijksweg A27 en midden en rechts het bedrijfsterrein De Veste. Met diagonaal de inham links van het midden de Wulfsewetering in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


            

Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op de het Goyerveld met uiterst links de boerderij aan de Provincialeweg nr. 48 en midden boven de Dwarssloot Provincialeweg 48. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op de het Goyerveld met uiterst links de boerderij aan de Provincialeweg nr. 48 en midden boven de Dwarssloot Provincialeweg 48. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


            

Kaart waarop de watergangen in het Goyseveld ingetekend staan in 2012 met linksboven de Dwarssllot Provincialeweg 48. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart waarop de watergangen in het Goyseveld ingetekend staan in 2012 met linksboven de Dwarssllot Provincialeweg 48. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.22.   Dwarssloot Provincialeweg 48 -  


Luchtfoto gezien vanuit het zuidwesten met rechtsonder het huis aan de Provincialeweg nr. 48 met linksboven het midden diagonaal de Dwarssloot Provincialeweg 48. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuidwesten met rechtsonder het huis aan de Provincialeweg nr. 48 met linksboven het midden diagonaal de Dwarssloot Provincialeweg 48. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


              

Luchtfoto met zicht op de Enghsloot ergens aan de oostelijke gemeentegrens van Houten met Bunnik-Werkhoven in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto met zicht op de Enghsloot ergens aan de oostelijke gemeentegrens van Houten met Bunnik-Werkhoven in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto met zicht op de Enghsloot ergens aan de oostelijke gemeentegrens van Houten met Bunnik-Werkhoven in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto met zicht op de Enghsloot ergens aan de oostelijke gemeentegrens van Houten met Bunnik-Werkhoven in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


             

Luchtfoto gezien vanuit het zuidwesten op de Tuurdijk met de gemeentegrens van Houten op Cothen met vanaf links komend de Enghsloot in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuidwesten op de Tuurdijk met de gemeentegrens van Houten op Cothen met vanaf links komend de Enghsloot in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Kaart met bovenaan de Enghsloot aan de oostelijke gemeentegrens van Houten op Bunnik-Werkhoven met links aansluitend op de Westerlaak bij het Oostrumsdijkje en rechts in het oosten nabij de Tuurdijk en de Oosterlaak in 2012. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart met bovenaan de Enghsloot aan de oostelijke gemeentegrens van Houten op Bunnik-Werkhoven met links aansluitend op de Westerlaak bij het Oostrumsdijkje en rechts in het oosten nabij de Tuurdijk en de Oosterlaak in 2012. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.23.     Enghsloot -


Luchtfoto gezien vanuit het noordwesten op de boerderijen aan de Tuurdijk in 't Goy nabij de gemeentegrens van Houten op Cothen met de watergang in de knik links van het midden de enghsloot die aansluit op de Oosterlaak in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het noordwesten op de boerderijen aan de Tuurdijk in 't Goy nabij de gemeentegrens van Houten op Cothen met de watergang in de knik links van het midden de enghsloot die aansluit op de Oosterlaak in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


            

Luchtfoto gezien vanuit het westen met links het Oostrumsdijkje met in het midden de Enghsloot lopend richting het oosten hier aansluitend op de Westerlaak in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het westen met links het Oostrumsdijkje met in het midden de Enghsloot lopend richting het oosten hier aansluitend op de Westerlaak in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met linksboven de zuidoostelijke Rondweg en het Oostrumsdijkje met links beneden van het midden de Oosterlaak, aansluitend op de Westerlaak. Met rechts van het midden richting het oosten de Enghsloot in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met linksboven de zuidoostelijke Rondweg en het Oostrumsdijkje met links beneden van het midden de Oosterlaak, aansluitend op de Westerlaak. Met rechts van het midden richting het oosten de Enghsloot in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


             

Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de Enghsloot op de gemeentegrens van Houten op Bunnik-Werkhoven met de sloot lopend in zijn tracé met een knik in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de Enghsloot op de gemeentegrens van Houten op Bunnik-Werkhoven met de sloot lopend in zijn tracé met een knik in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


               

Kaart waarop de Geerhoevewetering ingetekend staat in het Goyerveld ten oosten van de de Marckenburghsepad in Schalkwijk in 2012. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012 Kaart waarop de Geerhoevewetering ingetekend staat in het Goyerveld ten oosten van de de Marckenburghsepad in Schalkwijk in 2012. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 201225.     Geerhoevewetering -


Luchtfoto gezien op het Goyerveld met diagonaal de Geerhoevewetering. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien op het Goyerveld met diagonaal de Geerhoevewetering. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


              

Foto op de Van Tiellandtweg, heden Vikingenpoort met naast de weg de Geersloot. Gezien in 1960-1970. Bron: RAZU, 353. Foto op de Van Tiellandtweg, heden Vikingenpoort met naast de weg de Geersloot. Gezien in 1960-1970. Bron: RAZU, 353.


          

Gezicht vanaf de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) op Polder Vechter en Oud-Wulverbroek met op de voorgrond een moestuin met ernaast de Geersloot. Hier is nu de watergang aan het Onderdoor in het centrumgebied. Beeld uit ca. 1981. Foto: Jos Schalkwijk. Gezicht vanaf de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) op Polder Vechter en Oud-Wulverbroek met op de voorgrond een moestuin met ernaast de Geersloot. Hier is nu de watergang aan het Onderdoor in het centrumgebied. Beeld uit ca. 1981. Foto: Jos Schalkwijk.26.   Geersloot -


Zicht op de oude watergang van het vroegere Onderdoor (1981-2007). Watwergang was eerder de Geersloot die van de boerderij De Grote Geer/gemeentegrens Bunnik en Houten tot aan de Houtensewetering bij boerderij De Steenen Poort. Bron: RAZU, 353. Zicht op de oude watergang van het vroegere Onderdoor (1981-2007). Watwergang was eerder de Geersloot die van de boerderij De Grote Geer/gemeentegrens Bunnik en Houten tot aan de Houtensewetering bij boerderij De Steenen Poort. Bron: RAZU, 353.


Gezicht vanaf de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) op Polder Vechter en Oud-Wulverbroek met op de voorgrond een moestuin met ernaast de Geersloot. Hier is nu de watergang aan het Onderdoor in het centrumgebied. Beeld uit ca. 1981. Foto: Jos Schalkwijk. Gezicht vanaf de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) op Polder Vechter en Oud-Wulverbroek met op de voorgrond een moestuin met ernaast de Geersloot. Hier is nu de watergang aan het Onderdoor in het centrumgebied. Beeld uit ca. 1981. Foto: Jos Schalkwijk.


          

Gezicht vanaf de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) op Polder Vechter en Oud-Wulverbroek met op de voorgrond een moestuin met ernaast de Geersloot. Hier is nu de watergang aan het Onderdoor in het centrumgebied. Beeld uit ca. 1981. Foto: Jos Schalkwijk. Gezicht vanaf de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) op Polder Vechter en Oud-Wulverbroek met op de voorgrond een moestuin met ernaast de Geersloot. Hier is nu de watergang aan het Onderdoor in het centrumgebied. Beeld uit ca. 1981. Foto: Jos Schalkwijk.


Een groep inwoners van Houten op het Tolbrugje over de Geersloot bij de Herenweg-Grundweg. Gezicht in de richting van Oude Dorp. Links buitenbeeld het tolhuis rond 1900-1910. Bron: RAZU, 353. Een groep inwoners van Houten op het Tolbrugje over de Geersloot bij de Herenweg-Grundweg. Gezicht in de richting van Oude Dorp. Links buitenbeeld het tolhuis rond 1900-1910. Bron: RAZU, 353.


           

Luchtfoto vanuit het zuiden gezien op Sportcomplex De Meerpaal op de velden van Honk- en Softbalvereniging Houten Dragons in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto vanuit het zuiden gezien op Sportcomplex De Meerpaal op de velden van Honk- en Softbalvereniging Houten Dragons in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Gedeelte van de Goyerwetering ter hoogt van het Goyse dorp. Men is bezig de wetering dieper uit te graven in 1911. Fotograaf B.W.G. Wttewaall. Bron: RAZU, 353. Gedeelte van de Goyerwetering ter hoogt van het Goyse dorp. Men is bezig de wetering dieper uit te graven in 1911. Fotograaf B.W.G. Wttewaall. Bron: RAZU, 353.


Luchtfoto gezien vanuit het oosten met links het Amasterdam-Rijnkanaal, met rechts daarnaast een gedeelte van de Oude Goyerwetering in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het oosten met links het Amasterdam-Rijnkanaal, met rechts daarnaast een gedeelte van de Oude Goyerwetering in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


         

Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op het gebied van de Heemsteedseweg met de kruissing van de Overeindeseweg, links gezien (gem. Nieuwegein) en rechts de Langeweg in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op het gebied van de Heemsteedseweg met de kruissing van de Overeindeseweg, links gezien (gem. Nieuwegein) en rechts de Langeweg in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


      

Kaart van de Heemsteedsewetering in 2012. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart van de Heemsteedsewetering in 2012. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.29.    Heemsteedsewetering

Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.

Luchtfoto gezien vanuit het noorden op de Heemsteedseweg en de Heemsteedsewetering, rechtsboven het Amsterdam-Rijnkanaal in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het noorden op de Heemsteedseweg en de Heemsteedsewetering, rechtsboven het Amsterdam-Rijnkanaal in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


         

Opening van de Helofytenfilter Oost bij de noordoostelijke Rondweg en de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 1989. Bron: RAZU, 353. Opening van de Helofytenfilter Oost bij de noordoostelijke Rondweg en de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 1989. Bron: RAZU, 353.


         

Het Helofytenfilter Oost bij de noordoostelijke Rondweg in ca, 1990. Bron: RAZU, 353. Het Helofytenfilter Oost bij de noordoostelijke Rondweg in ca, 1990. Bron: RAZU, 353.


Kaart met rechts (niet beschreven), van de Oude Wulverbroekwetering het Helofytenfilter Oost. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart met rechts (niet beschreven), van de Oude Wulverbroekwetering het Helofytenfilter Oost. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.30.   Helofytenfilter - oost


 • Luchtfoto van het Helofytenfilter Oost vanuit het zuiden gezien in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..
 • Luchtfoto van het Helofytenfilter Oost vanuit het westen gezien in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..
 • Luchtfoto van het Helofytenfilter Oost vanuit het noorden gezien in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..
 • Helofutenfilter-oost (4)
 • Luchtfoto van het Helofytenfilter Oost vanuit het oosten gezien in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Het Helofytenfilter Oost ten noorden van de noordoostelijke Rondweg. Maker: onbekend. Het Helofytenfilter Oost ten noorden van de noordoostelijke Rondweg. Maker: onbekend.


           

Gezicht op het Helofytenfilter West in ca. 1990, net na de aanleg, hier is ook de Houtense schaatsbaan in de winter gevestigd. Bron: RAZU, 353. Gezicht op het Helofytenfilter West in ca. 1990, net na de aanleg, hier is ook de Houtense schaatsbaan in de winter gevestigd. Bron: RAZU, 353.


Gezicht op het Helofytenfilter West in ca. 1990, net na de aanleg, hier is ook de Houtense schaatsbaan in de winter gevestigd. Bron: RAZU, 353. Gezicht op het Helofytenfilter West in ca. 1990, net na de aanleg, hier is ook de Houtense schaatsbaan in de winter gevestigd. Bron: RAZU, 353.


Graafwerkzaamheden kort na de aanleg van het helofytenfilter west bij het Heerlijkheidspas in ca. 1990. Bron: RAZU, 353. Graafwerkzaamheden kort na de aanleg van het helofytenfilter west bij het Heerlijkheidspas in ca. 1990. Bron: RAZU, 353.


          

Het gebied tussen de noordwestelijke Rondweg en het Heerlijksheidspad, voor de aanleg van het Helofytenfilter West in de periode 1985-1990. Bron: RAZU, 353. Het gebied tussen de noordwestelijke Rondweg en het Heerlijksheidspad, voor de aanleg van het Helofytenfilter West in de periode 1985-1990. Bron: RAZU, 353.


Het helofytenfiter west, gelegen tussen de Verbinding Rondwegsloot/Rondwegsloot en de Doornkade (watergang), in de winter de Houtense schaatsbaan. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Het helofytenfiter west, gelegen tussen de Verbinding Rondwegsloot/Rondwegsloot en de Doornkade (watergang), in de winter de Houtense schaatsbaan. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.31.   Helofytenfilter - west -


 • Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de Helofytenfilter West, gelegen tussen het Heerlijkheidspad en Meidoornkade in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..
 • Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op oostzijde van het Helofytenfilter West, naast de Utrechtseweg in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..
 • Helofytenfilter-west (3)
 • Luchtfoto gezien vanuit het oosten op de oostzijde van het Helofytenfilter West in 2019, met de noordwestelijke Rondweg en de Utrechtseweg, Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..
 • Het Helofytenfilter West gezien vanuit het zuiden op de noordwestelijke Rondweg en de buurt De Borchen in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Luchtfoto gezien vanuit het noordoosten op het Helofytenfilter Zuid, met links het Amsterdam-Rijnkanaal met onderaan de buurt De Waters en De Polders in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het noordoosten op het Helofytenfilter Zuid, met links het Amsterdam-Rijnkanaal met onderaan de buurt De Waters en De Polders in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


        

Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op het Helofytenfilter Zuid, met onderaan het Amsterdam-Rijnkanaal met rechts de buurt De Waters en De Polders in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op het Helofytenfilter Zuid, met onderaan het Amsterdam-Rijnkanaal met rechts de buurt De Waters en De Polders in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


       

Luchtfoto gezien vanuit het oosten op het Helofytenfilter Zuid met links het Amsterdam-Rijnkanaal met rechts de buurt De Waters en De Polders in de wijk Houten Zuid West in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het oosten op het Helofytenfilter Zuid met links het Amsterdam-Rijnkanaal met rechts de buurt De Waters en De Polders in de wijk Houten Zuid West in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


Kaart van zuidwestelijke kant van de buurt Houten Zuidwest met in rood aangeduid het Helofytenfilter Zuid. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart van zuidwestelijke kant van de buurt Houten Zuidwest met in rood aangeduid het Helofytenfilter Zuid. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.32.   Helofytenfilter - zuid -


Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met het Helofytenfilter Zuid, gelegen tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en de zuidwestelijke Rondweg. Links de Schonauwensebrug over de Rondweg met het Schoneveldsepad. Midden en rechts boven de buurt DE Buurt De Muren in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met het Helofytenfilter Zuid, gelegen tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en de zuidwestelijke Rondweg. Links de Schonauwensebrug over de Rondweg met het Schoneveldsepad. Midden en rechts boven de buurt DE Buurt De Muren in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


         

Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de zuidwestelijke Rondweg, met inprikker De Stenen. Met het Helofytenfilter Zuid, gelegen tussen de Rondweg en het Amsterdam-Rijnkanaal in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V.. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de zuidwestelijke Rondweg, met inprikker De Stenen. Met het Helofytenfilter Zuid, gelegen tussen de Rondweg en het Amsterdam-Rijnkanaal in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


          

Kaart van de watergangen langs de Achterdijk, tussen Schalkwijk en Tull en 't Waal, in de polders Kranenbroek en Honswijk. Met ten zuiden aan de Achterdijk de Honswijkerwetering. Diagonaal de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch). Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart van de watergangen langs de Achterdijk, tussen Schalkwijk en Tull en 't Waal, in de polders Kranenbroek en Honswijk. Met ten zuiden aan de Achterdijk de Honswijkerwetering. Diagonaal de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch). Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.
33.      Honswijksewetering -


De Honswijkerwetering, parallel lopend ten zuiden van de Achterdijk, verlopend in de Pothuizerweg. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. De Honswijkerwetering, parallel lopend ten zuiden van de Achterdijk, verlopend in de Pothuizerweg. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.


     

 • Luchtfoto van de Honswijkerwetering ter hoogte van de spooroverweg met de Achterdijk en Pothuizerweg in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..
 • Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de Achterdijk, tussen Schalkwijk en Tull en 't Waal in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..
 • De Achterdijk met de Honswijkerwetering, ter hoogte van de Groeneweg in Tull en 't Waal in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..
 • De Achterdijk en de Pothuizerweg, ter hoogte van de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..


      

Kaart van de Hoonwetering, parallel ten zuiden van de De Rede, gekanaliseerd in de periode 2000-2002. Van oorsprong van de Hoonwetering een gegravensloot uit de twaalfde eeuw. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012. Kaart van de Hoonwetering, parallel ten zuiden van de De Rede, gekanaliseerd in de periode 2000-2002. Van oorsprong van de Hoonwetering een gegravensloot uit de twaalfde eeuw. Kaart: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houten, 2012.34.      Hoonwetering -


 • Luchtfoto gezien vanuit het oosten met de Hoonwetering, parallel lopend naast De Rede aansluitend op de zuidwestelijke Rondweg in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..
 • Hoonwetering (2)
 • Hoonwetering (3)


       

 • De Hoonwetering aansluitend op de Houtensewetering bij De Staart ten zuiden van bedrijventerrein De Boten in 2019. foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..
 • Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten met bovenaan de De Staart met midden en onder bedrijventerrein de Boten, vrijwel horizontaal, lopende de Houtensewetering in 2019. foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..
 • Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op De Staart (weg), parallel lopend (rechts) naast bedrijfsterrein De Boten de Houtensewetering. Links bedrijsfterrein De Veste in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..
 • Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op De Staart (weg) en De Rede, lopend over de Houtensewetering. Bovenaan bedrijfsterrein de Veste en rechtonderaan de Boten in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..
 • Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de Houtensewetering, lopend ter hoogte van het voorzieningengebied De Bruggen en zwembad De Wetering in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..
 • Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten van de Houtensewetering, lopend onder de zuidwestelijke Rondweg door, ter hoogte van de buurt De Waters en De Houten in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotgrafie B.V..
 • Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de Houtensewetering, ter hoogte van het Zonnehout, Schaftpad en weteringhout in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..
 • Luchtfoto gezien vanuit het noorden op de Houtensewetering, op de hoek van De Brug en voorzieningengebied De Bruggen in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..
 • Luchtfoto gezien vanuit het zuidoosten op de Houtensewetering ter hoogte van het Schalkwijkspad en het Schoneveldsepad en de Torenmuur in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchfotografie B.V..
 • Luchtfoto gezien vanuit het noordoosten, op het noordwestelijke gedeelte van Castellum, de buurt De Bouwen. Midden-rechtsboven Cultuurhuis Schoneveld met ernaast de Houtensewetering. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..
 • Luchtfoto gezien vanuit het oosten, met zicht op het westelijke gedeelte van Houten Castellum, met Cultuurhuis Schoneveld in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..
 • Luchtfoto gezien vanuit het zuiden op de zuidwestelijke Rondweg bij inprikker De Steen, rechts van het midden het einde van de Houtensewetering, die hier overgaat op de Goyerwetering in 2019. Foto: Slagboom en Peeters Luchtfotografie B.V..