Stichting Houtense Hodoniemen

Onderzoekt straatnamen, boerderijen, onroerend goed en adellijke families in Houten en omgeving

Straatnamenlijst Fietspaden

(wijzigingen voorbehouden, er kunnen geen rechten aan deze lijst ontleend worden)
Gebruik Ctrl + F voor het zoeken naar je straatnaam. 

Fietspaden

Hoofdroute van fietspaden en secundaire wegen. Aangegeven in rood, oranje en geel. Bron: gemeente Houten. Hoofdroute van fietspaden en secundaire wegen. Aangegeven in rood, oranje en geel. Bron: gemeente Houten.


   

Fietspaden Houten Noord 

Hoofdfietsroutes door de gemeente Houten binnen de noordelijke en zuidelijke Rondweg. Aangeduid met diverse kleuren. Bron: Gem. Houten/Fietersbond Gem. Houten. Hoofdfietsroutes door de gemeente Houten binnen de noordelijke en zuidelijke Rondweg. Aangeduid met diverse kleuren. Bron: Gem. Houten/Fietersbond Gem. Houten.


  


1.   Geerpad - Naar boerderij De Geer, gelegen aan de Snoeksloot 62 in de wijk De Geer, gedeelte De Sloten.
Voor verdere uitleg over de naam De Geer zie de uitleg over wijknaam De Geer.

Bij raadsvergadering vastgesteld op dinsdag 16 december 1986.


Gezicht op het Kooikerpspad met links het fietsbruggetje over de Geersloot. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl. Gezicht op het Kooikerpspad met links het fietsbruggetje over de Geersloot. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl.


      

Het Verdronken Bos in Tull en 't Waal vlakbij het Elpad. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl. Het Verdronken Bos in Tull en 't Waal vlakbij het Elpad. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl.


      

Zicht op het fietspad het Imkerspad ter hoogte van de De Gaarden in noordoostelijke richting gezien. Met links op de achtergrond nog het hoofdgebouw van wat een het boerderij complex de Dijkhoeve was in 1985-1987. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Zicht op het fietspad het Imkerspad ter hoogte van de De Gaarden in noordoostelijke richting gezien. Met links op de achtergrond nog het hoofdgebouw van wat een het boerderij complex de Dijkhoeve was in 1985-1987. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


De speeltuin ter hoogte van de Hoge Berg in het Imkerspark bij de fietspad kruising van het Tiellandtspad en het Imkerspad. Op de achtergrond de splitlevelwoningen aan de Lupine-oord rond 1990. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. De speeltuin ter hoogte van de Hoge Berg in het Imkerspark bij de fietspad kruising van het Tiellandtspad en het Imkerspad. Op de achtergrond de splitlevelwoningen aan de Lupine-oord rond 1990. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Zicht vanaf het gemeentehuis op de appartementen aan de Dijkhoeve en Het Kant in 1988 met de in aanbouw zijnde appartementencomplex aan de Dijkhoeve.. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Zicht vanaf het gemeentehuis op de appartementen aan de Dijkhoeve en Het Kant in 1988 met de in aanbouw zijnde appartementencomplex aan de Dijkhoeve.. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Zicht vanaf het gemeentehuis op de appartementen aan de Dijkhoeve en Het Kant in 1988-1992. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Zicht vanaf het gemeentehuis op de appartementen aan de Dijkhoeve en Het Kant in 1988-1992. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


     

Zicht vanaf de Hoge Berg op het Imkerspad richting het noordoosten gezien in 1989-1990. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Zicht vanaf de Hoge Berg op het Imkerspad richting het noordoosten gezien in 1989-1990. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


      

Het Imkerspad in oostelijke richting gezien ter hoogte van de kruising met de Lobbendijk en het Imkerseind in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Imkerspad in oostelijke richting gezien ter hoogte van de kruising met de Lobbendijk en het Imkerseind in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Gezicht op het Imkerseind bij de kruising met de Lobbendijk in noordoostelijke richting gezien in de periode 1983-1987. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Gezicht op het Imkerseind bij de kruising met de Lobbendijk in noordoostelijke richting gezien in de periode 1983-1987. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.



2.   Imkerspad - Naar groenzone het Imkerspark. Naam is waarschijnlijk terug te voeren naar de verschillende wijk gedeelte die om het park heen liggen. Die als thema in zich mee hebben: gewassen (de wijk Den Oord), bloemen of planten (de wijk De Lobben), fruitbomen (de wijk De Weerwolf, gedeelte De Gaarden).

Wat al deze natuur nodig heeft is bijen, om de bloemen van elke gewas te voorzien van stuifmeel. Zodat deze gewassen zich voort kunnen plannen. En bijen worden gehouden door een Imker. Zowaar de naam Imkerspark hier waarschijnlijk vandaan komt.

Bij raadsvergadering vastgesteld op dinsdag 2 maart 1982.


Het Imkerspad in het Imkerspark in mei 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Imkerspad in het Imkerspark in mei 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Zicht vanaf de Hoge Berg op het Imkerspark met rechts de woningen aan de Ruitercamp en links de buurt De Slagen in aanbouw in 1988. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Zicht vanaf de Hoge Berg op het Imkerspark met rechts de woningen aan de Ruitercamp en links de buurt De Slagen in aanbouw in 1988. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


         

Zicht op het Imkerspad ter hoogte van de Nobelslag nr. 2- en hoger met links de Imkersplas en het Imkerspark op 1 maart 1992. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Zicht op het Imkerspad ter hoogte van de Nobelslag nr. 2- en hoger met links de Imkersplas en het Imkerspark op 1 maart 1992. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Plattegrond van de omgeving met de gemeentegrens van Bunnik op Houten (1858-1954) in 1900 met de te rooien bomen op de grens ter hoogte van het huis De Groene Bedstede van de familie Bosch van Drakestein. Bron: Het Utrechts Archief, Provinciale Waterstaat. Plattegrond van de omgeving met de gemeentegrens van Bunnik op Houten (1858-1954) in 1900 met de te rooien bomen op de grens ter hoogte van het huis De Groene Bedstede van de familie Bosch van Drakestein. Bron: Het Utrechts Archief, Provinciale Waterstaat.


         

Een vissend jongetje in de Kooikerpark met links het Geerpad in mei 1986. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Een vissend jongetje in de Kooikerpark met links het Geerpad in mei 1986. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Wethouders Lenstra leidt een groep rond in de groenzone ter hoogte van Ruitercamp in 1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Wethouders Lenstra leidt een groep rond in de groenzone ter hoogte van Ruitercamp in 1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Het Kooikerpad in het Kooikerpak ter hoogte van de Goudsmedengilde in 1983-1988. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Het Kooikerpad in het Kooikerpak ter hoogte van de Goudsmedengilde in 1983-1988. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


IJspret met rechts OBS Klavertje Vier en links woningen in de buurt De Weiden in 1985. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. IJspret met rechts OBS Klavertje Vier en links woningen in de buurt De Weiden in 1985. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


         

Luchtfoto van het stadion Galgenwaard (Herculesplein) te Utrecht, uit het noorden, met rechts de Waterlinieweg op vrijdag 19 oktober 2012. Bron: Het Utrechts Archief, catalogusnummer: 849880. Luchtfoto van het stadion Galgenwaard (Herculesplein) te Utrecht, uit het noorden, met rechts de Waterlinieweg op vrijdag 19 oktober 2012. Bron: Het Utrechts Archief, catalogusnummer: 849880.


Gezicht op het jaagpad langs de Kromme Rijn langs het landgoed Amelisweerd bij Bunnik, tijdens winterse omstandigheden op zaterdag 10 januari 2009. Bron: Het Utrechts Archief, catalogusnummer: 900057. Gezicht op het jaagpad langs de Kromme Rijn langs het landgoed Amelisweerd bij Bunnik, tijdens winterse omstandigheden op zaterdag 10 januari 2009. Bron: Het Utrechts Archief, catalogusnummer: 900057.


Plattegrond waarbij dinsdag 18 mei 2021 de straatnaam Jaagpad en de Hoonbrug door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten. Bron: Gem. Houten. Plattegrond waarbij dinsdag 18 mei 2021 de straatnaam Jaagpad en de Hoonbrug door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten. Bron: Gem. Houten.


        

Zicht op de Brede Hoon met links het Jaagpad (fietspad) in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel. Zicht op de Brede Hoon met links het Jaagpad (fietspad) in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Spelende kinderen bij de skatebaan aan de Imkerspad met achter de woningen aan de Kleihoeve in 1990-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Spelende kinderen bij de skatebaan aan de Imkerspad met achter de woningen aan de Kleihoeve in 1990-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Zicht op het Heemsteedsepad met uiterst rechts de Hoonbrug (volksmond de Kamelenbrug) en het Jaagpad. Links De Staart richting Houten lopend in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel. Zicht op het Heemsteedsepad met uiterst rechts de Hoonbrug (volksmond de Kamelenbrug) en het Jaagpad. Links De Staart richting Houten lopend in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.



3.   Jaagpad

Bij besluit van college van burgemeester en wethouders vastgesteld op dinsdag 18 maart 2021.


De Hoonbrug gezien vanaf het Heemsteedsepad met op de brug het Jaagpad in de richting van de Meerpaal Zuid in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel. De Hoonbrug gezien vanaf het Heemsteedsepad met op de brug het Jaagpad in de richting van de Meerpaal Zuid in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Gezicht vanaf het gemeentehuis in noordoostelijke richting met het Kooikerspark met de nog niet gebouwde buurt De Bermen met midden in de Geersloot watergang in de periode 1985-1991. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Gezicht vanaf het gemeentehuis in noordoostelijke richting met het Kooikerspark met de nog niet gebouwde buurt De Bermen met midden in de Geersloot watergang in de periode 1985-1991. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Gezicht op de groenzone van het Imkerspark met rechts het Imkerspad in het voorjaar. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl. Gezicht op de groenzone van het Imkerspark met rechts het Imkerspad in het voorjaar. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl.


          

Gezicht op het Kooikerspark met het Kooikerspad met links op de achtergrond het Geerpad en rechts het Rijsbrugsepad. Woningen moesten nog grotendeels gebouwd worden. Foto in de periode 1982-1985. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Gezicht op het Kooikerspark met het Kooikerspad met links op de achtergrond het Geerpad en rechts het Rijsbrugsepad. Woningen moesten nog grotendeels gebouwd worden. Foto in de periode 1982-1985. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Zicht op het Kooikerseind gezien vanaf Het Rond in de periode 1995-2000. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Zicht op het Kooikerseind gezien vanaf Het Rond in de periode 1995-2000. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


         

Zicht op het Kooikerspad in de richting van de Binnenweg met links nog de woningen die aan de Snoeksloot gebouwd moesten gaan worden in de periode 1980-1982. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Zicht op het Kooikerspad in de richting van de Binnenweg met links nog de woningen die aan de Snoeksloot gebouwd moesten gaan worden in de periode 1980-1982. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Het Kooikerpad in het Kooikerspark met links de woningen aan de Talingweide en rechts aan de Goudsmedengilde in 1983-1986. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Het Kooikerpad in het Kooikerspark met links de woningen aan de Talingweide en rechts aan de Goudsmedengilde in 1983-1986. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.



4.   Kooikerspad - Naar groenzone het Kooikerspark. Naam is terug te voeren op de verschillende wijk thema's die ten noorden van de groenzone Kooikerspark liggen. De wijk Schonenburg, gedeelte De Hagen heeft als thema landvogels, gedeelte De Weiden heeft als thema watervogels.

De wijk De Geer, gedeelte De Sloten heeft als wijk thema vissen en amfibieën die rond of in de sloot leven.


De Binnenweg met het begin van het Kooikerspad met de fietstunnel onder noordoostelijke Rondnweg door in de periode 1990-1998. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. De Binnenweg met het begin van het Kooikerspad met de fietstunnel onder noordoostelijke Rondnweg door in de periode 1990-1998. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Luchtfoto met rechts het Kooikerpad en links de Kooikersplas in zuidwestelijke richting gezien in de periode 1985-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Luchtfoto met rechts het Kooikerpad en links de Kooikersplas in zuidwestelijke richting gezien in de periode 1985-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


         

Het verbreden en verlegde Geersloot ter hoogte van het fietsbruggetje in het Geerpad in het Kooikerspark rond 1985. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Het verbreden en verlegde Geersloot ter hoogte van het fietsbruggetje in het Geerpad in het Kooikerspark rond 1985. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


De gemeentelijke Houten houtenfiets en bord gefotografeerd in het Nieuw Wulven Bos. Foto: André Botermans. De gemeentelijke Houten houtenfiets en bord gefotografeerd in het Nieuw Wulven Bos. Foto: André Botermans.



En een groot gedeelte van Houten Noordoost ligt in een relatief laag liggend gebied. En was vroeger drassig, dus nat. Dit alles bij elkaar legt de basis voor het beginsel water. Eenden leven op en rond het water. Een Kooiker is iemand die eenden houd. Ze vervolgens vangt en slacht voor consumptie. Vandaar de naam Kooikerspark.

Bij raadsvergadering vastgesteld op dinsdag 2 maart 1982.


Het Imkerspad in westelijke richting gezien ter hoogte van de kruising met de Lobbendijk in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Imkerspad in westelijke richting gezien ter hoogte van de kruising met de Lobbendijk in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.


         

Een bedrijfpand op de Pelmolen nr. 5 op de hoek met het Maalderijpad in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel. Een bedrijfpand op de Pelmolen nr. 5 op de hoek met het Maalderijpad in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met de Sport Club Houten aan de Pelmolen nr. 7 in een toen nog onbebouwde omgeving van het toekomstige bdrijventerrein De Molen. Links de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in de periode rond 1986. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden met de Sport Club Houten aan de Pelmolen nr. 7 in een toen nog onbebouwde omgeving van het toekomstige bdrijventerrein De Molen. Links de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in de periode rond 1986. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Het Maalderijpad parallel ten oosten van de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) ter hoogte van kantorenterrein De Molen in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Maalderijpad parallel ten oosten van de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) ter hoogte van kantorenterrein De Molen in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.



5.   Maalderijpad - Naar de voormalige Coöperatieve graanmaalderij Houten. Vroeger gevestigd op het nu bekende adres Standerdmolen 14a, 16, 18, 20.

Bij besluit van college van burgemeester en wethouders vastgesteld op dinsdag 24 mei 2011.


De fietsstraat in het verlengde van het Maalderijpad met rechts een kantoorgebouw aan de Papiermolen in 2022. Foto: Sander van Scherpenzeel. De fietsstraat in het verlengde van het Maalderijpad met rechts een kantoorgebouw aan de Papiermolen in 2022. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Gezicht op het Maalderijpad in de bocht lopend richting de Pelmolen met rechts de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel. Gezicht op het Maalderijpad in de bocht lopend richting de Pelmolen met rechts de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.


                

Gezicht op de Papiermolen in de richting van De Koppeling met rechts de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel. Gezicht op de Papiermolen in de richting van De Koppeling met rechts de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.


   

Gezicht op het begin van het Maalderijpad ter hoogte van de Pelmolen nr. 7 in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel. Gezicht op het begin van het Maalderijpad ter hoogte van de Pelmolen nr. 7 in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Gezicht op het Maalderijpad in het verlengde van de Papiermolen met rechts de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel. Gezicht op het Maalderijpad in het verlengde van de Papiermolen met rechts de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Gezicht op het fietspad over De Koppeling met rechts de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel. Gezicht op het fietspad over De Koppeling met rechts de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Gezicht op de Papiermolen in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel. Gezicht op de Papiermolen in 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.


         

Foto genomen tijdens de receptie van het bestuur der Graanmaalderij ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van der Graanmaalderij in café ''De Roskam'' te Houten op dinsdag 25 februari 1947 van 14:30 tot 16:00 uur (V.L.N.R.) W.A. van Rijn. Pzn., H. de Vor, M.W. Somer, G.J. Winterink (directeur), J. van Schaik. Czn. (voorzitter), A.N.T. Sturkenboom, G. van Woudenbergh, R. van Woudenbergh, M. Sturkenboom Jzn.. De secretaris dhr. Jochem van Dijk was wegen ziekte niet aanwezig. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 511. Foto genomen tijdens de receptie van het bestuur der Graanmaalderij ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van der Graanmaalderij in café ''De Roskam'' te Houten op dinsdag 25 februari 1947 van 14:30 tot 16:00 uur (V.L.N.R.) W.A. van Rijn. Pzn., H. de Vor, M.W. Somer, G.J. Winterink (directeur), J. van Schaik. Czn. (voorzitter), A.N.T. Sturkenboom, G. van Woudenbergh, R. van Woudenbergh, M. Sturkenboom Jzn.. De secretaris dhr. Jochem van Dijk was wegen ziekte niet aanwezig. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 511.


Kaart van de sloten en watergangen rondom het dorp Houten in 1955 aangegeven op de Waterschapskaart van Houten met rondom de Loerikseweg de 'baggersloot' waarin later de riolering gelegd zou worden. Bron: RHC Rijnstreek en Lopikerwaard. Kaart van de sloten en watergangen rondom het dorp Houten in 1955 aangegeven op de Waterschapskaart van Houten met rondom de Loerikseweg de 'baggersloot' waarin later de riolering gelegd zou worden. Bron: RHC Rijnstreek en Lopikerwaard.


Zicht vanaf de buurt De Gilden in het Imkerspark naar de woningen op het Kooikerseind, Talingweide en Kievitweide rond 1982-1985. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Zicht vanaf de buurt De Gilden in het Imkerspark naar de woningen op het Kooikerseind, Talingweide en Kievitweide rond 1982-1985. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Legenda van verklaring met in de kleuren aangeduid welke watergang of weg iets is. Op de waterschapskaart van Houten in 1955. Bron: RHC Rijnstreek en Lopikerwaard. Legenda van verklaring met in de kleuren aangeduid welke watergang of weg iets is. Op de waterschapskaart van Houten in 1955. Bron: RHC Rijnstreek en Lopikerwaard.


          

  • Het Donselaerspad in de buurt De Stenen in 2006. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Straatnaambord Kapelleweg bij de gelijknamige weg. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Straatnaambord Nieuwe Houtenseweg. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Straatnaambord Kanaaldijk Noord naast het Amsterdam Rijnkanaal. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Straatnaamborden Albers Pistoriusweg (Smalspoor) en Beusichemseweg (Hofspoor). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Straatnaambord Kanaaldijk Zuid bij het Amsterdam Rijnkanaal. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Straanaambord Marckenburgspad bij het gelijknamige fietspad. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • De Goyerdijk ten noorden van het Amsterdam-Rijnkanaaldijk. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Straatnaambord 'Laan van Bloemestein' aan de Groeneweg in Tull en 't Waal. Naam verwijst naar het kasteel Bloemenstein wat ooit in de veertiende eeuw in de buurt moeten hebben gestaan. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Straatnaambord 'Poort van Wulven' bij het Hof van Wulven in 2013. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Straatnaambord 'Laan van Kovelswade' in januari 2014. foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Straatnaambord Knoesterweg met op de achtergrond de Houtensebrug onder de rijksweg A27. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Straatnaambord Fossa Hispanica. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Straatnaambord Castellumpad. Foto: Sander vanScherpenzeel.
  • Straatnaambord Fossa Italica. Foto: Sander van Scherpenzeel.

  

   

Een klas met kinderen van KBS 't Schoolhuys aan de Tappergilde vermoedelijke onderweg naar gym lopend langs het Rijsbrugsepad in de periode 1990-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Een klas met kinderen van KBS 't Schoolhuys aan de Tappergilde vermoedelijke onderweg naar gym lopend langs het Rijsbrugsepad in de periode 1990-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.

  


6.   Rijsbrugsepad - Naar de nog bestaande boerderij Rijsbrug. Liggend aan de Binnenweg 19. Voor verdere uitleg over de naam Rijsbrug zie de uitleg over de wijknaam Rijsbrug.

Bij raadsvergadering vastgesteld op dinsdag 21 november 1989.


Gezicht op het Weerwolfspad in de buurt De Hoeven in de periode 1985-1990. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Gezicht op het Weerwolfspad in de buurt De Hoeven in de periode 1985-1990. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


      

Gezicht op OBS De Zevensprong aan de Scherpencamp 2 met in het midden het Wulfsepad in de periode 1990-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Gezicht op OBS De Zevensprong aan de Scherpencamp 2 met in het midden het Wulfsepad in de periode 1990-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Luchtfoto van Het Rond en omgeving te Houten, uit het zuidwesten, met op de voorgrond het Sportcomplex De Spil (Stellingmolen 1) (toenmalig) en de spoorlijn Utrecht-'s-Hertogenbosch met het N.S.-station. Links op de voorgrond het gemeentehuis (Onderdoor 25) op zaterdag 15 juni 1996. Bron: Het Utrechts Archief, catalogusnummer: 85673. Luchtfoto van Het Rond en omgeving te Houten, uit het zuidwesten, met op de voorgrond het Sportcomplex De Spil (Stellingmolen 1) (toenmalig) en de spoorlijn Utrecht-'s-Hertogenbosch met het N.S.-station. Links op de voorgrond het gemeentehuis (Onderdoor 25) op zaterdag 15 juni 1996. Bron: Het Utrechts Archief, catalogusnummer: 85673.


       

Gezicht op wijkcentrum De Meerkoet aan de Meerkoetweide met rechts daarvan het Schonenburgspad in de periode 1985-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Gezicht op wijkcentrum De Meerkoet aan de Meerkoetweide met rechts daarvan het Schonenburgspad in de periode 1985-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.



7.   Schonenburgspad - Naar de verdwenen boerderij Schonenburg, deze lag in de binnenbocht van de Lobbendijk aan de noordwest kant van de spoorlijn Utrecht - 's-Hertogenbosch.
Op de plek waar de noordwestelijke Rondweg het spoor onderdoor gaat. Voor verdere uitleg over de naam Schonenburg zie uitleg over de wijknaam Schonenburg.

Bij raadsvergadering vastgesteld op dinsdag 29 september 1981.


Gezicht op het Schonenburgspad met links de woningen aan de Meerkoetwieie nrs. 1- en hoger in de periode 1985-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Gezicht op het Schonenburgspad met links de woningen aan de Meerkoetwieie nrs. 1- en hoger in de periode 1985-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


       

Zicht op de woningen aan de Meerkoetweide en Schonenburgspad aan de groenzone tussen de buurten De Weiden en De hagen in 1985-1990. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Zicht op de woningen aan de Meerkoetweide en Schonenburgspad aan de groenzone tussen de buurten De Weiden en De hagen in 1985-1990. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.

  

Gezicht op de Kaaidijk in Schalkwijk ter hoogte van Het Verdronken Bos. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl. Gezicht op de Kaaidijk in Schalkwijk ter hoogte van Het Verdronken Bos. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl.


       

De toenmalige spoorwegovergang van de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in de Odijkseweg (Standerdmolen)-Vlierweg (1868-2000) met de passerende mat. '54 treinstel in de richting van Geldermalsen in 1985-1990 Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. De toenmalige spoorwegovergang van de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in de Odijkseweg (Standerdmolen)-Vlierweg (1868-2000) met de passerende mat. '54 treinstel in de richting van Geldermalsen in 1985-1990 Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Gezicht op de in aanbouw zijnde woningen aan de Florijnslag 3 en 1 in de zomer van 1988. Rechts het Tiellandtspad. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Gezicht op de in aanbouw zijnde woningen aan de Florijnslag 3 en 1 in de zomer van 1988. Rechts het Tiellandtspad. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


         

Luchtfoto vanuit het zuiden met de toenmalige Utrechtseweg net buiten Houten dorp. Met de Tiellandtweg (links), rechtsboven de Herenweg in 19801984. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Luchtfoto vanuit het zuiden met de toenmalige Utrechtseweg net buiten Houten dorp. Met de Tiellandtweg (links), rechtsboven de Herenweg in 19801984. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


       


8.   Tiellandtspad - Naar herenboerderij/woontoren/kasteeltje Tiellandt die hoogst waarschijnlijk op het terrein heeft gestaan van voormalig sportpark De Steenen Poort.
Voor verdere uitleg over de naam Tiellandt zie uitleg over de wijknaam Tiellandt.

Bij raadsvergadering vastgesteld op dinsdag 16 december 1986.


De speelplaats ter hoogte van de Vikingenpoort nr. 106 en het Tiellandtspad in 1990-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. De speelplaats ter hoogte van de Vikingenpoort nr. 106 en het Tiellandtspad in 1990-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


        

  • Het Vlierpad gezien vanaf de Vlierweg in noordelijke richting in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Het Stationserf bij de kruising van de Vlierweg en Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Het Vlierpad in zuidelijke richting met op de achtergrond het Stationserf in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Het Vlierpad gezien vanaf de Vlierweg in noordelijke richting in september 2021 (2). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Het Vlierpad gezien vanaf de Vlierweg in noordelijke richting in september 2021 (3). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Het Vlierpad in zuidelijke richting met op de achtergrond het Stationserf in september 2021 (2). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Het Vlierpad gezien vanaf de Vlierweg in noordelijke richting in september 2021 (4). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Het Vlierpad gezien vanaf de Vlierweg in noordelijke richting in september 2021 (5). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Tunnel onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) en het Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Het Vlierpad in zuidelijke richting met op de achtergrond het Stationserf in september 2021 (3). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Tunnel onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) en het Vlierpad in september 2021 (2). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Tunnel onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) en het Vlierpad in september 2021 (3). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Het Vlierpad in zuidelijke richting met op de achtergrond het Stationserf in september 2021 (4). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Tunnel onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) en het Vlierpad in september 2021 (4). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • trein met zon in de fiets en voetgangerstunnel aan de Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.

 

    

Gezicht op de spoorlijn Staatslijn H in zuidelijke richting geizne van Culemborg en Geldermalsen bij de spoorwegovergang van de Vlierweg en de Standerdmolen in 1985-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Gezicht op de spoorlijn Staatslijn H in zuidelijke richting geizne van Culemborg en Geldermalsen bij de spoorwegovergang van de Vlierweg en de Standerdmolen in 1985-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


        

De fietsunnel met het Vlierpad tussen de Vlierweg en De Molen onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 2010. Foto: Sander van Scherpenzeel. De fietsunnel met het Vlierpad tussen de Vlierweg en De Molen onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 2010. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Het huis met schuur aan de Vlierweg nr. 67 wat in 1999-2000 is afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel tussen De Molen en de Vlierweg. Woning was van de familie Van Lunteren. Beeld uit 1990-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Het huis met schuur aan de Vlierweg nr. 67 wat in 1999-2000 is afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel tussen De Molen en de Vlierweg. Woning was van de familie Van Lunteren. Beeld uit 1990-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Zicht op het Vlierpad ten westen van de spoorlijn (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 2020. Foto: Sander van Scherpenzeel. Zicht op het Vlierpad ten westen van de spoorlijn (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 2020. Foto: Sander van Scherpenzeel.



9.   Vlierpad - Naar de Vlierweg.

In de zeventiende eeuw komt de Vlierweg onder de naam Vliersteeg voor.

Het is niet helemaal duidelijk waar het voorste gedeelte van de naam Vlier op teruggaat.

Naar een Vlierstruik of het het oud Nederlandse woord vledder. Wat van oorsprong nat moerassig land betekent.

Bij besluit van college van burgemeester en wethouders vastgesteld op dinsdag 23 maart 1999.


Zicht op het Vlierpad aan de oostzijde van de spoorlijn (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in augustus/september 2010. Foto: Sander van Scherpenzeel. Zicht op het Vlierpad aan de oostzijde van de spoorlijn (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in augustus/september 2010. Foto: Sander van Scherpenzeel.



De gewone vlier (Sambucus nigra) is een plant uit de muskuskruidfamilie (Adoxaceae). De bloei is van mei tot juli. De bestuiving vindt plaats door insecten. De vruchten zijn in september en oktober rijp. De plant vermeerdert zich door zaad, dat met name door spreeuwen, die dol op de bessen zijn, wordt verspreid. Botanisch gezien zijn de bessen steenvruchten.

Bron: Wikipedia Gewone Vlier


Bouw van de fiets- en voetgangerstunnel gezien vanaf de westzijde van de spoorlijn (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 1999-2000. Foto: Frank Magdelyns. Bouw van de fiets- en voetgangerstunnel gezien vanaf de westzijde van de spoorlijn (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 1999-2000. Foto: Frank Magdelyns.


In beton gegoten bouwjaartal '2000' boven de fiets- en voetgangerstunnel boven het Vlierpad en onder de spoorlijn (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in augustus/september 2010. Foto: sander van Scherpenzeel. In beton gegoten bouwjaartal '2000' boven de fiets- en voetgangerstunnel boven het Vlierpad en onder de spoorlijn (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in augustus/september 2010. Foto: sander van Scherpenzeel.


Een groen bordje dat het nummertal van aantal bruggen op viaducten in de gemeente Houten aangeeft voor de gemeentelijke administratie. Tunnel 15 is de tunnel onder de spoorlijn (Utrecht-'s-Hertogenbosch) gezien in augustus/september 2010. Foto: Sander van Scherpenzeel. Een groen bordje dat het nummertal van aantal bruggen op viaducten in de gemeente Houten aangeeft voor de gemeentelijke administratie. Tunnel 15 is de tunnel onder de spoorlijn (Utrecht-'s-Hertogenbosch) gezien in augustus/september 2010. Foto: Sander van Scherpenzeel.


  

  • Een beschilderde tegel van 3X3 tegels van twee vliegtuigen met een caravan op de grond door William Schot in de fiets en voetgangerstunnel aan de Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Een beschilderde tegel van 3X3 tegels van twee gekleurde rijtuigen door Roland in de fiets en voetgangerstunnel aan de Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Een beschilderde tegel van 3X3 tegels met twee personen op een plateau liggend in de zon door Mariska Stekelenburg in de fiets en voetgangerstunnel aan de Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Een beschilderde tegel van 3X3 tegels van een vrouw met blauw haar in een gekleurde rolstoel door Ingrid Witkamp in de fiets en voetgangerstunnel aan de Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Tunnel onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) en het Vlierpad in september 2021 (6). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Tunnel onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) en het Vlierpad in september 2021 (7). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Tunnel onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) en het Vlierpad in september 2021 (10). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Tunnel onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) en het Vlierpad in september 2021 (8). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Tunnel onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) en het Vlierpad in september 2021 (9). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Een beschilderde tegel van 3X3 tegels met eenwieler op een rood fietspad. Door Suzanne Borg in de fiets en voetgangerstunnel aan de Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Een beschilderde tegel van 3X3 tegel een zelf bedacht variant van een step en fiets. Door Mieke van Rooijen in de fiets en voetgangerstunnel aan de Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Een beschilderde tegel van 3X3 tegel met een trapmachientje met drie paraplu's. Door Jonathan in de fiets en voetgangerstunnel aan de Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Een beschilderde tegel van 3X3 tegel met drie dieren waaronder een giraffe die karretjes voortrekken. Door Mayon van de Klei in de fiets en voetgangerstunnel aan de Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Een beschilderde tegel van 3X3 tegel met zelf bedacht gebouwtje met drie poppetjes. Door Casper van Brakel in de fiets en voetgangerstunnel aan de Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Een beschilderde tegel van 3X3 tegel met een blauwe cirkel met drie gekleurde poppetjes. Door Raymond van de Velde in de fiets en voetgangerstunnel aan de Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.


         

Het Weerwolfspad in de buurt De Hoeven in de periode 1980-1985. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Het Weerwolfspad in de buurt De Hoeven in de periode 1980-1985. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Gezicht vanaf het appartementengebouw aan de Randhoeve op de hoek met Het Kant met links het fietspad het Weerwolfseind en Weerwolfspad met links de Opstandingskerk in de periode 1988-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Gezicht vanaf het appartementengebouw aan de Randhoeve op de hoek met Het Kant met links het fietspad het Weerwolfseind en Weerwolfspad met links de Opstandingskerk in de periode 1988-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.



10.   Weerwolfspad - Naar een stuk land die de naam "De Weerwolf" droeg. Voor de invoering van het kadaster in 1832. Dit stuk land heeft gelegen binnen de wijk De weerwolf. Voor verdere uitleg over de naam De Weerwolf zie uitleg over de wijknaam De Weerwolf.

Bij raadsvergadering vastgesteld op dinsdag 29 september 1981.


Zicht op het Weerwolfspad ter hoogte van de Melkhoeve en Leenhoeve in de periode 1988-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Zicht op het Weerwolfspad ter hoogte van de Melkhoeve en Leenhoeve in de periode 1988-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Het Weerwolfspad in de buurt De Hoeven nabij de Melkhoeve en Leenhoeve in de periode 1985-1992. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Het Weerwolfspad in de buurt De Hoeven nabij de Melkhoeve en Leenhoeve in de periode 1985-1992. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


      

  • Een beschilderde tegel van 3X3 tegels van een vrouw op een skateboard door Anne de Graaff in de fiets en voetgangerstunnel aan de Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Een beschilderde tegel van 3X3 tegels van een groene auto door Marouschka Larraoupe in de fiets en voetgangerstunnel aan de Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Een beschilderde tegel van 3X3 tegels van tennissende poppetjes Jolanda Cortebepone in de fiets en voetgangerstunnel aan de Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Een beschilderde tegel van 3X3 tegels van een poppetje in een zelf rijdende karretje door Danitsja in de fiets en voetgangerstunnel aan de Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Een beschilderde tegel van 3X3 tegels van een persoon op een scooter door Rogier van Bijlevelt in de fiets en voetgangerstunnel aan de Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Een beschilderde tegel van 3X3 tegels genaamd de Watertram door Amanda van Everdingen in de fiets en voetgangerstunnel aan de Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Een beschilderde tegel van 3X3 tegels van rijdende auto's en ruimte vaartuigen door Elvira Hooft in de fiets en voetgangerstunnel aan de Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Een beschilderde tegel van 3X3 tegels van bus met personen door onbekende in de fiets en voetgangerstunnel aan de Vlierpad in september 2021. Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Tunnel onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) en het Vlierpad in september 2021 (23). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Tunnel onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) en het Vlierpad in september 2021 (24). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Tunnel onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) en het Vlierpad in september 2021 (25). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Tunnel onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) en het Vlierpad in september 2021 (26). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Tunnel onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) en het Vlierpad in september 2021 (20). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Tunnel onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) en het Vlierpad in september 2021 (19). Foto: Sander van Scherpenzeel.
  • Tunnel onder de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) en het Vlierpad in september 2021 (18). Foto: Sander van Scherpenzeel.


           

Het Wernaarspad in de buurt De Gilden van de wijk Houten Noordoost in de periode 1982-1989. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Het Wernaarspad in de buurt De Gilden van de wijk Houten Noordoost in de periode 1982-1989. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Straatnaambord 'Wernaarseind' in de buurt De Gilden. Foto: Sander van Scherpenzeel. Straatnaambord 'Wernaarseind' in de buurt De Gilden. Foto: Sander van Scherpenzeel.



11.   Wernaarspad - Naar een stuk land die de naam "Wernaar" droeg. Voor de invoering van het kadaster in 1832. Dit stuk land heeft gelegen in de wijk Wernaar.

Voor verdere uitleg over de naam Wernaar zie over de de wijk Houten Noordoost, buurt De Gilden.

Bij raadsvergadering vastgesteld op dinsdag 26 januari 1982.


Het Wernaarspad in de buurt De GIlden gezien vanaf de Odijkseweg in 1990-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Het Wernaarspad in de buurt De GIlden gezien vanaf de Odijkseweg in 1990-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Het Wernaarsdpad in de richting van het centrum Het Rond gezien in de periode 1990-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Het Wernaarsdpad in de richting van het centrum Het Rond gezien in de periode 1990-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


        

De aanleg van het laatste gedeelte zuidelijke Rondweg van Houten noord en de bouw van de zuidelijke Rondwegtunnel wat vanaf 1999 onderdeel zou worden van De Koppeling. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden. Bedrijventerrein De Molen en een gedeelte van de buurt De Gilden moesten nog in ontwikkeling komen. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. De aanleg van het laatste gedeelte zuidelijke Rondweg van Houten noord en de bouw van de zuidelijke Rondwegtunnel wat vanaf 1999 onderdeel zou worden van De Koppeling. Luchtfoto gezien vanuit het zuiden. Bedrijventerrein De Molen en een gedeelte van de buurt De Gilden moesten nog in ontwikkeling komen. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


        

De bouw van de PLUS Supermarkt aan de Riddersborch in 1993-1994, voorheen de Edah Supermarkt. Zicht op het Wulfsepad. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. De bouw van de PLUS Supermarkt aan de Riddersborch in 1993-1994, voorheen de Edah Supermarkt. Zicht op het Wulfsepad. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.



12.   Wulfsepad - Naar kasteel Wulven, deze stond tot circa 1830 naast boerderij Het Rechthuis van Wulven.

Aan de Koedijk 1, waar nu restaurant Loetje  is gevestigd. Voor verdere uitleg over de naam Wulven zie over de wijknaam Wulven.

Bij raadsvergadering vastgesteld op dinsdag 16 december 1986.


Woningen aan de Valkeniersborch in 1990-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Woningen aan de Valkeniersborch in 1990-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


        

Zicht vanaf De Hoge Berg in het Imkerspark rond 1990 de links de laatste woningen aan de Ruitercamp en rechts OBS De Beijenkorf. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Zicht vanaf De Hoge Berg in het Imkerspark rond 1990 de links de laatste woningen aan de Ruitercamp en rechts OBS De Beijenkorf. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Zicht op het Heemsteedsepad in de periode 2000-2007. Voorheen de Heemsteedseweg genoemd en voor 1986 de Koedijk geheten. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Zicht op het Heemsteedsepad in de periode 2000-2007. Voorheen de Heemsteedseweg genoemd en voor 1986 de Koedijk geheten. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


       

Zicht op PCBS De Vlaswiek (heden PCBS Wereldwijs) aan de Guldenslag 131 gezien rond 1990 vanaf het Tiellandtspad. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Zicht op PCBS De Vlaswiek (heden PCBS Wereldwijs) aan de Guldenslag 131 gezien rond 1990 vanaf het Tiellandtspad. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Het speeltoestel aan de Vikingenpoort wat in de jaren negentig van de vorige eeuw bestond in de buurt De Poorten naast het Tielladtspad. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Het speeltoestel aan de Vikingenpoort wat in de jaren negentig van de vorige eeuw bestond in de buurt De Poorten naast het Tielladtspad. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Het Weerwolfspad in zuidelijke richting gezien op een lentedag in 1990-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Het Weerwolfspad in zuidelijke richting gezien op een lentedag in 1990-1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Het Rijsbrugspad bij OBS 't Schoolhuys. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl. Het Rijsbrugspad bij OBS 't Schoolhuys. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl.


Zicht op het basketbalplein wat rond 1995 al werd ingericht tot skatepark. Links PCBS De Vlaswiek (Guldenslag 131) (1). Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Zicht op het basketbalplein wat rond 1995 al werd ingericht tot skatepark. Links PCBS De Vlaswiek (Guldenslag 131) (1). Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Zicht op het basketbalplein wat rond 1995 al werd ingericht tot skatepark. Links PCBS De Vlaswiek (Guldenslag 131) (2). Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Zicht op het basketbalplein wat rond 1995 al werd ingericht tot skatepark. Links PCBS De Vlaswiek (Guldenslag 131) (2). Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


 

Fietspaden Houten Zuid 

Zicht op het Foxpad met een aansluiting op Het Spoor/Hollandsspoor in 2010. Foto: Sander van Scherpenzeel. Zicht op het Foxpad met een aansluiting op Het Spoor/Hollandsspoor in 2010. Foto: Sander van Scherpenzeel.


     

Zicht op het Castellumpad in Houten West in de richting van Catsellum Oost met midden Station Houten Castellum. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl. Zicht op het Castellumpad in Houten West in de richting van Catsellum Oost met midden Station Houten Castellum. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl.



1.   Castellumpad - Naar de wijk Castellum. De naam Castellum gaat terug op de historie van het Kromme-Rijngebied, naar de Romeinen die heer rond onze jaartelling leefde. En zo genaamde Castellums bouwde.

Van waar zij uit toezicht hielde en oorlog voerde aan de noordgrens van het Romeinse Rijk.

Bij besluit van college van burgemeester en wethouders vastgesteld op dinsdag 21 juli 2009.


Zicht op het tijdelijke station Houten Castellum wat dienst deed in de periode 2001 tot 2008 als tramstation van- en naar Station Houten. Gezicht vanaf de tijdelijke loopbrug over de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 2005. Foto: Sander van Scherpenzeel. Zicht op het tijdelijke station Houten Castellum wat dienst deed in de periode 2001 tot 2008 als tramstation van- en naar Station Houten. Gezicht vanaf de tijdelijke loopbrug over de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) in 2005. Foto: Sander van Scherpenzeel.


In 2010 werd de tijdelijk loopbrug over de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) bij het bijna gereedkomen van de onderdoorgang in Castellum en het Castellumpad weg getakeld bij de laatste grote buitendienststelling van de spoorweg. Foto: Sander van Scherpenzeel. In 2010 werd de tijdelijk loopbrug over de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) bij het bijna gereedkomen van de onderdoorgang in Castellum en het Castellumpad weg getakeld bij de laatste grote buitendienststelling van de spoorweg. Foto: Sander van Scherpenzeel.


         

Zicht vanaf het Leedijkerhout op het tramperron (Houten Castellum) aan de oostkant van de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) waar de verbinding met Station Houten werd aangedaan tussen 2001-2008. Foto uit 2005 (1), Sander van Scherpenzeel. Zicht vanaf het Leedijkerhout op het tramperron (Houten Castellum) aan de oostkant van de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) waar de verbinding met Station Houten werd aangedaan tussen 2001-2008. Foto uit 2005 (1), Sander van Scherpenzeel.


Zicht vanaf het Leedijkerhout op het tramperron (Houten Castellum) aan de oostkant van de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) waar de verbinding met Station Houten werd aangedaan tussen 2001-2008. Foto uit 2005 (2). Rechts zou ruim 5 jaar later Castellum West worden opgeleverd. Sander van Scherpenzeel. Zicht vanaf het Leedijkerhout op het tramperron (Houten Castellum) aan de oostkant van de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) waar de verbinding met Station Houten werd aangedaan tussen 2001-2008. Foto uit 2005 (2). Rechts zou ruim 5 jaar later Castellum West worden opgeleverd. Sander van Scherpenzeel.


Zicht op het Castellumpad op vanaf het oosten naar het westen op Station Houten Castellum met een Sprinter vertrekkende in de richting van Utrecht Centraal op de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch). Foto: Peter van Wieringen, Natuurnefoto.nl. Zicht op het Castellumpad op vanaf het oosten naar het westen op Station Houten Castellum met een Sprinter vertrekkende in de richting van Utrecht Centraal op de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch). Foto: Peter van Wieringen, Natuurnefoto.nl.


Station Houten Castellum op een winterse dag. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl. Station Houten Castellum op een winterse dag. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl.


Het interieur van het tramperron op de tijdelijke halte van Houten Castellum in 2005. Hier werd door een tram de verbinding aangedaan met Station Houten van 2001 tot 2008. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het interieur van het tramperron op de tijdelijke halte van Houten Castellum in 2005. Hier werd door een tram de verbinding aangedaan met Station Houten van 2001 tot 2008. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Zicht op een NS bord in de boomggard van de familie Van Wijk waar in 2009-2011 Castellum Oost zou worden ontwikkeld. Op de achtergrond het Verzorginsghu8is de Loerikerstee aan Het Spoor/Hollandssppoor, gezien in 2005. Foto: Sander van Scherpenzeel. Zicht op een NS bord in de boomggard van de familie Van Wijk waar in 2009-2011 Castellum Oost zou worden ontwikkeld. Op de achtergrond het Verzorginsghu8is de Loerikerstee aan Het Spoor/Hollandssppoor, gezien in 2005. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Zicht vanaf het tramperron Houten Castellum die dienst deed met een tramverbinding tussen 2001-2008 op Station Houten. Links de buurt De Bouwen en het Leedijkerhout met midden op de achtergrond de voetgangersbrug over de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) met twee seinen naast de spoorbaan. Gezien in 2005 (1). Foto: Sander van Scherpenzeel. Zicht vanaf het tramperron Houten Castellum die dienst deed met een tramverbinding tussen 2001-2008 op Station Houten. Links de buurt De Bouwen en het Leedijkerhout met midden op de achtergrond de voetgangersbrug over de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) met twee seinen naast de spoorbaan. Gezien in 2005 (1). Foto: Sander van Scherpenzeel.


Zicht vanaf het tramperron Houten Castellum die dienst deed met een tramverbinding tussen 2001-2008 op Station Houten. Links de buurt De Bouwen en het Leedijkerhout met midden op de achtergrond de voetgangersbrug over de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) met twee seinen naast de spoorbaan. Gezien in 2005 (2). Foto: Sander van Scherpenzeel. Zicht vanaf het tramperron Houten Castellum die dienst deed met een tramverbinding tussen 2001-2008 op Station Houten. Links de buurt De Bouwen en het Leedijkerhout met midden op de achtergrond de voetgangersbrug over de Staatslijn H (Utrecht-'s-Hertogenbosch) met twee seinen naast de spoorbaan. Gezien in 2005 (2). Foto: Sander van Scherpenzeel.


Het eindspoor van perron 3 op Station Houten die naar station Houten Castellum leiden en actief was in de periode 2001-2008. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het eindspoor van perron 3 op Station Houten die naar station Houten Castellum leiden en actief was in de periode 2001-2008. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Stationsbord bij de tijdelijke tramstations halte van Houten Castellum in 2005. Foto: Sander van Scherpenzeel. Stationsbord bij de tijdelijke tramstations halte van Houten Castellum in 2005. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Zicht vanaf het Leedijkerhout op woningen aan de Fossa Iltalica met op de achtergrond de gebouwen van boerderij Schonveld. Foto: André Botermans. Zicht vanaf het Leedijkerhout op woningen aan de Fossa Iltalica met op de achtergrond de gebouwen van boerderij Schonveld. Foto: André Botermans.


Woning aan de Via Horta nr. 50 op de hoek van het Forum en het Castellumpad. Foto: André Botermans. Woning aan de Via Horta nr. 50 op de hoek van het Forum en het Castellumpad. Foto: André Botermans.


Zicht op Castellum Zuidwest. Foto: André Botermans. Zicht op Castellum Zuidwest. Foto: André Botermans.


Woningen en appartementen aan de Via Horta Castellum Zuidoost gezien vanaf het Krommeslootpad. Foto: André Botermans. Woningen en appartementen aan de Via Horta Castellum Zuidoost gezien vanaf het Krommeslootpad. Foto: André Botermans.


Appartementengebouw Pollux aan het Forum met midden het Castellumpad in Castellum Oost. Maker: onbekend. Appartementengebouw Pollux aan het Forum met midden het Castellumpad in Castellum Oost. Maker: onbekend.


Zicht op het Castellumpad tussen Castellum Noordoost en Zuidoost met links de Porta Basilica en rechts de Via Horta. Foto: André Botermans. Zicht op het Castellumpad tussen Castellum Noordoost en Zuidoost met links de Porta Basilica en rechts de Via Horta. Foto: André Botermans.


Het Castellumpad in Houten Castellum Oost. Maker: onbekend. Het Castellumpad in Houten Castellum Oost. Maker: onbekend.


Station Houten Castellum op een winterdag met de rechts de parallelspoorbaan voor de intercity's en goederentreinen richting Utrecht Centraal. Bron: Wikimedia Commons. Station Houten Castellum op een winterdag met de rechts de parallelspoorbaan voor de intercity's en goederentreinen richting Utrecht Centraal. Bron: Wikimedia Commons.


       

Het Overdamsepad met links de Houtense Visserwoningen aan de Vlondertuin gelegen aan het Rietplas. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl. Het Overdamsepad met links de Houtense Visserwoningen aan de Vlondertuin gelegen aan het Rietplas. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl.


Woontoren aan de Wijnbouw (links) en Tuinbouw (rechts) in 2005-2006. Foto: Sander van Scherpenzeel. Woontoren aan de Wijnbouw (links) en Tuinbouw (rechts) in 2005-2006. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Het Donselaerspad in de buurt De Stenen in 2006. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Donselaerspad in de buurt De Stenen in 2006. Foto: Sander van Scherpenzeel.


          


2.    Donselaerspad - Naar de Donselaershofstede. Deze hofstede of boerderij is in de 17 eeuw verdwenen en stond op de plek waar nu de straat Torenmuur is gelegen.

Bij besluit van college van burgemeester en wethouders vastgesteld op dinsdag 25 januari 2005.


Zicht op het Donselaerspad in zuidelijke richting gezien. Foto: Sander van Scherpenzeel. Zicht op het Donselaerspad in zuidelijke richting gezien. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Een appartementengebouw aan de Winterpolder. Foto: Sander van Scherpenzeel. Een appartementengebouw aan de Winterpolder. Foto: Sander van Scherpenzeel.


      

Woningen in de buurt De Stenen aan het Donselaerspad van de wijk Houten Zuidwest. Foto: Sander van Scherpenzeel. Woningen in de buurt De Stenen aan het Donselaerspad van de wijk Houten Zuidwest. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Appartementengebouw aan de Maansteen met rechts het Edelsteen gezien vanaf het Donselaerspad. Foto: Sander van Scherpenzeel. Appartementengebouw aan de Maansteen met rechts het Edelsteen gezien vanaf het Donselaerspad. Foto: Sander van Scherpenzeel.


       

Zicht op het Foxpad met links het appartementengebouw aan het Hollandsspoor van zorgorganisatie St.Timon. Rechts op in de boog de woningen aan de Heidetuin in 2005-2008. Foto: Sander van Scherpenzeel. Zicht op het Foxpad met links het appartementengebouw aan het Hollandsspoor van zorgorganisatie St.Timon. Rechts op in de boog de woningen aan de Heidetuin in 2005-2008. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Het Donselaerspad gezien vanaf Castellum Zuidwest. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Donselaerspad gezien vanaf Castellum Zuidwest. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Zicht op het Donselaerspad met woningen aan het Leisteen. Foto: Sander van Scherpenzeel. Zicht op het Donselaerspad met woningen aan het Leisteen. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Gezicht op het carré van Houten Castellum Noordoost met een moeder en haar twee kinderen. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl. Gezicht op het carré van Houten Castellum Noordoost met een moeder en haar twee kinderen. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl.


Foto van een schilderijtje van boerderij De Hoge Fox met op de voorgrond de Leedijk en de Leesloot. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Foto van een schilderijtje van boerderij De Hoge Fox met op de voorgrond de Leedijk en de Leesloot. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Dit huis en schuur stonden aan de Leedijk (thans Staatsspoor) en het huis had de naam De Hoge Fox in ca. 1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Dit huis en schuur stonden aan de Leedijk (thans Staatsspoor) en het huis had de naam De Hoge Fox in ca. 1995. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


       

Het Donselaerspad in de buurt de Stenen. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Donselaerspad in de buurt de Stenen. Foto: Sander van Scherpenzeel.


       

Straatnaambord 'Foxpad' bij het Hollandspoor met links op de achtergrond Station Houten Castellum. Foto: Sander van Scherpenzeel. Straatnaambord 'Foxpad' bij het Hollandspoor met links op de achtergrond Station Houten Castellum. Foto: Sander van Scherpenzeel.



3.   Foxpad - Naar twee boerderijtjes die aan de Beusichemseweg en de Leedijk stonden (nu het Staatsspoor). Genaamd De Lage Fox en De Hoge Fox (Fox = Vos).

Bij besluit van college van burgemeester en wethouders vastgesteld op dinsdag 25 januari 2005.


Het begin van het Foxpad met links woningen aan het Mijnspoor en rechts aan het Hollandsspoor. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het begin van het Foxpad met links woningen aan het Mijnspoor en rechts aan het Hollandsspoor. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Foto van Het Spoor met links het Smalspoor en het begin van de noordoostelijke Vijfwal. Foto: Sander van Scherpenzeel. Foto van Het Spoor met links het Smalspoor en het begin van de noordoostelijke Vijfwal. Foto: Sander van Scherpenzeel.


       

Zicht op het Loeriksepad in oostelijke richting gezien met rechts op de achtergrond de woningen aan de Heidetuin. Links de woongroep van St. Timon aan het Hollandsspoor. Foto: Sander van Scherpenzeel. Zicht op het Loeriksepad in oostelijke richting gezien met rechts op de achtergrond de woningen aan de Heidetuin. Links de woongroep van St. Timon aan het Hollandsspoor. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Appartementenbouw in aanbouw in Houten Castellum Noordoost aan de Porta Basilica in 2011.Foto: Sander van Scherpenzeel. Appartementenbouw in aanbouw in Houten Castellum Noordoost aan de Porta Basilica in 2011.Foto: Sander van Scherpenzeel.


Het Donselaerspad straatnaambord. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Donselaerspad straatnaambord. Foto: Sander van Scherpenzeel.


      


4.   Hofstadpad - Het Hofstadpad is vernoemd naar de inmiddels verdwenen Westrummerhofstede.

Deze lag net buiten de Rondweg. (Ten zuiden van de wijk Hofstad, gedeelte De Grassen.) Dit was een boerderij met daaromheen verschillende andere boerderijtjes. Het hoofdgebouw waar de Meijer met zijn gezin woonden was het belangrijkste onderdeel.


Woningen aan het Citroengras en het Hofstadpad in de buurt De Grassen van de wijk Houten Zuidoost. Foto: Sander van Scherpenzeel. Woningen aan het Citroengras en het Hofstadpad in de buurt De Grassen van de wijk Houten Zuidoost. Foto: Sander van Scherpenzeel.



De Meijer zorgde ervoor dat het gehucht draaiende werd gehouden in opdracht van een andere hoge machtshebber. Het gehucht met de naam ‘Westerhem of Westrum’ is in de loop van de tiende of elfde eeuw verdwenen.

Bij besluit van college van burgemeester en wethouders vastgesteld op dinsdag 25 januari 2005.


       

Woningen aan het Centraalspoor en het Foxpad in noordelijke richting gezien in de buurt De Sporen van de wijk Houten Zuidoost. Foto: Sander van Scherpenzeel. Woningen aan het Centraalspoor en het Foxpad in noordelijke richting gezien in de buurt De Sporen van de wijk Houten Zuidoost. Foto: Sander van Scherpenzeel.


        

Het tijdelijke winkelcentrum aan het Raaigras in de periode rond 2005. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het tijdelijke winkelcentrum aan het Raaigras in de periode rond 2005. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Het Zuiderspoor aan het Foxpad in zuidelijke richting gezien. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Zuiderspoor aan het Foxpad in zuidelijke richting gezien. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Het Krommeslootpad in oostelijke richting gezien. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Krommeslootpad in oostelijke richting gezien. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Het Hofstadpad met rechts woningen aan het Vedergras. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Hofstadpad met rechts woningen aan het Vedergras. Foto: Sander van Scherpenzeel.


      

Basisschool De Fontein aan het Bronmos en het Werstrumspad. Foto: Sander van Scherpenzeel. Basisschool De Fontein aan het Bronmos en het Werstrumspad. Foto: Sander van Scherpenzeel.


      


5.  Hoonpad

Bij besluit van college van burgemeester en wethouders vastgesteld op dinsdag 25 januari 2005.


Straatnaambord Hoonpad in Houten Zuidwest. Foto: Sander van Scherpenzeel. Straatnaambord Hoonpad in Houten Zuidwest. Foto: Sander van Scherpenzeel.


       

Woningen aan de Winterpolder in de buurt De Polders van de wijk Houten Zuidwest. Maker: onbekend. Woningen aan de Winterpolder in de buurt De Polders van de wijk Houten Zuidwest. Maker: onbekend.


Het Krommeslootpad in Houten Zuidoost. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Krommeslootpad in Houten Zuidoost. Foto: Sander van Scherpenzeel.


        

Hoonpad in de buurt De Waters van de wijk Houten Zuidwest. Foto: Sander van Scherpenzeel. Hoonpad in de buurt De Waters van de wijk Houten Zuidwest. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Het Hoonpad bij inprikker Het Water. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Hoonpad bij inprikker Het Water. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Leebrugpad ter hoogte van de Kromme Schaft. Foto: Sander van Scherpenzeel. Leebrugpad ter hoogte van de Kromme Schaft. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Het Westrumspad met links de Oosterlaakplas. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Westrumspad met links de Oosterlaakplas. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Een bruggetje in de buurt De Polders leidend naar een woonstraat. Foto: Sander van Scherpenzeel. Een bruggetje in de buurt De Polders leidend naar een woonstraat. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Het Hoonpad in de buurt De Polder/De Waters. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Hoonpad in de buurt De Polder/De Waters. Foto: Sander van Scherpenzeel.


       

Het Leebrugpad met woningen in de buurt Het Hout. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Leebrugpad met woningen in de buurt Het Hout. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Betonnenduiker 117 over het Krommesloot in het Kantmos. Foto: Sander van Scherpenzeel. Betonnenduiker 117 over het Krommesloot in het Kantmos. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Het appartementengebouw aan het Zwenghout aan het Leebrugpad in de buurt De Houten van de wijk Houten Zuidwest. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het appartementengebouw aan het Zwenghout aan het Leebrugpad in de buurt De Houten van de wijk Houten Zuidwest. Foto: Sander van Scherpenzeel.


        

Het Westrumspad in noordelijke richting gezien met rechts de villa's aan de Oosterlaakplas en Rendiermos (1). Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Westrumspad in noordelijke richting gezien met rechts de villa's aan de Oosterlaakplas en Rendiermos (1). Foto: Sander van Scherpenzeel.


Het Westrumspad in noordelijke richting gezien met rechts de villa's aan de Oosterlaakplas en Rendiermos (2). Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Westrumspad in noordelijke richting gezien met rechts de villa's aan de Oosterlaakplas en Rendiermos (2). Foto: Sander van Scherpenzeel.


Het Hoonpad in de wijk Houten Zuidwest. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Hoonpad in de wijk Houten Zuidwest. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Het Hoonpad in de wijk Houten Zuidwest. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Hoonpad in de wijk Houten Zuidwest. Foto: Sander van Scherpenzeel.


De Oosterlaakplas gezien vanaf het Westrumspad met links de villa's aan het Rendiermos (1). Foto: Sander van Scherpenzeel. De Oosterlaakplas gezien vanaf het Westrumspad met links de villa's aan het Rendiermos (1). Foto: Sander van Scherpenzeel.


De Oosterlaakplas gezien vanaf het Westrumspad met links de villa's aan het Rendiermos (2). Foto: Sander van Scherpenzeel. De Oosterlaakplas gezien vanaf het Westrumspad met links de villa's aan het Rendiermos (2). Foto: Sander van Scherpenzeel.


      

Gezicht op de Kromme Sloot gezien in de periode 1990-1995 waar Houten Zuidoost gebouwd zou gaan worden. Bron: RAZU, 353. Gezicht op de Kromme Sloot gezien in de periode 1990-1995 waar Houten Zuidoost gebouwd zou gaan worden. Bron: RAZU, 353.


       

Gezicht op de Kromme Sloot gezien in de periode 1990-1995 waar Houten Zuidoost gebouwd zou gaan worden. Bron: RAZU, 353. Gezicht op de Kromme Sloot gezien in de periode 1990-1995 waar Houten Zuidoost gebouwd zou gaan worden. Bron: RAZU, 353.



6.   Krommeslootpad - Parallel liggend ten noorden van het Krommeslootpad ligt de Kromme Sloot. De Kromme Sloot is een restgeul van een prehistorische Rijnarm.

In de Middeleeuwen in stand gehouden als afwateringssloot voor het gebied Westrum.

Bron: Rondom de Leedijk 2003; Otto Wttewaall.

Bij besluit van college van burgemeester en wethouders vastgesteld op dinsdag 21 oktober 2008.


Gezicht op het Hoonpad ter hoogte van het Buiswater en Smeltwater. Foto: Sander van Scherpenzeel. Gezicht op het Hoonpad ter hoogte van het Buiswater en Smeltwater. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Een oud Volkswagen-busje als schuurtje bij een boomgaard bij de populieren langs de Krommesloot in 1993. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353. Een oud Volkswagen-busje als schuurtje bij een boomgaard bij de populieren langs de Krommesloot in 1993. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), 353.


Het Schaftpad in de buurt De Bouwen. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Schaftpad in de buurt De Bouwen. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Het Leebrugpad ter hoogte van het Merantihout. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Leebrugpad ter hoogte van het Merantihout. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Gezicht op het Beukenhout, eerder de Houtensewetering geheten. Foto: Sander van Scherpenzeel. Gezicht op het Beukenhout, eerder de Houtensewetering geheten. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Het Hoonpad ter hoogte van het Buiswater in de buurt De Waters van de wijk Houten Zuidwest. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Hoonpad ter hoogte van het Buiswater in de buurt De Waters van de wijk Houten Zuidwest. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Het Hoonpad in de richting van Het Hout en de Kromme Schaft gezien. Foto: Sander van Scherpenzeel. Het Hoonpad in de richting van Het Hout en de Kromme Schaft gezien. Foto: Sander van Scherpenzeel.